5 en 8 jaar en al miljonair op YouTube

20.12.19
Een 8-jarige Amerikaanse jongen is de meestverdienende YouTuber ter wereld. Ryan Kaji, die zijn kanaal met zijn ouders begon op zijn derde, verdient volgens een schatting van het Amerikaanse tijdschrift Forbes meer dan 23 miljoen euro per jaar met zijn kanaal.
Deel bericht

Internetconsultatie over afschaffen rekentoets

20.12.19
Tot 13 januari kunt u deelnemen aan de internetconsultatie over het besluit de rekentoets in het voortgezet onderwijs af te schaffen.
Deel bericht

Toename meldingen bij Veilig Thuis, onderwijs blijft sector van aandacht

20.12.19
Uit de derde voortgangsrapportage van het programma Geweld hoort nergens thuis blijkt dat het onderwijs in het eerste half jaar van 2019, na de politie, de beroepsgroep is die de meeste meldingen maakt bij Veilig Thuis. Ondanks het aantal meldingen blijft het onderwijs sector van aandacht als het gaat om het gebruik van de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.
Deel bericht

Verdienen onze leraren eigenlijk wel goed?

20.12.19
Leraren werken veel en hard. En dat is heus niet alleen een gevolg van het lerarentekort. En ook niet alleen doordat er in een gemiddelde klas veel meer zorgvragende kinderen zitten dan voorheen.
Deel bericht

Den Haag verleidt mensen het onderwijs in te gaan

20.12.19
Het onderwijs heeft een grote behoefte aan leraren, leraressen, meesters en juffen. Daarom probeert het voortgezet onderwijs nu ook mensen die al een baan hebben te verleiden een overstap te maken. Ook Den Haag probeert via informatie-avonden en subsidie aan instroomprojecten mensen te verleiden het onderwijs in te gaan. En met succes.
Deel bericht

30 miljoen extra voor versterking scholen Groningen

20.12.19
Het Rijk en zes Groningse gemeenten gaan samen het tekort van 30 miljoen euro voor het scholenprogramma in het aardbevingsgebied betalen. Dit tekort was ontstaan door forse stijgingen van de bouwkosten sinds 2016. Door deze oplossing kan verder worden gewerkt aan het aardbevingsbestendig en toekomstbesteding maken van 101 schoolgebouwen.
Deel bericht

Twee docenten op non-actief na ongeoorloofd contact met leerlingen

20.12.19
Op een gymnasium in Leeuwarden zijn twee docenten op non-actief gezet die mogelijk 'meer dan uitsluitend professioneel contact' hebben gehad met twee leerlingen. Vorige maand werd de eerste leraar op non-actief gezet. Nu mag een andere docent om een soortgelijk incident tijdelijk niet op de school werken, heeft de school in een verklaring laten weten.
Deel bericht

AOb: Nieuwe prognoses over lerarentekort blijven verontrustend

20.12.19
Het tekort aan leraren in het basis- en speciaal onderwijs groeit minder snel, maar zal de komende jaren onvermijdelijk toenemen en voor steeds meer problemen zorgen. Zo zijn in grote steden de klassen voller door het tekort. In het voortgezet verergert het tekort juist de komende jaren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)