Blog | De kleine dingen die het doen

21.12.19
Inmiddels sta ik alweer vier maanden voor klas op een nieuwe school, met nieuwe leerlingen, nieuwe collega’s, nieuwe regels en nieuwe structuren. Veel dingen zijn nieuw, maar leerlingen blijven leerlingen. Ze proberen je uit, zoeken toenadering, zijn grappig en zorgen ervoor dat elk...
Deel bericht

Invloedrijke mediaverhalen in de Horen, Zien en Swipen-lijst

21.12.19
Met de Horen, Zien en Swipen-lijst geven drie docenten van de mediaopleiding Creative Business aan de hogeschool Saxion een introductie tot de meest invloedrijke verhalen over media.
Deel bericht

CBS-monitor meet effect aanpak kindermishandeling

21.12.19
Het CBS is gestart met de impactmonitor huiselijk geweld en kindermishandeling. De Rijksoverheid gaat hiermee het effect van beleidsmaatregelen monitoren voor betrokkenen bij huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit schrijven ministers Hugo de Jonge van VWS en Sander Dekker voor Rechtsbescherming in de derde Voortgangsrapportage van het programma 'Geweld hoort nergens thuis'.
Deel bericht

Opinie | Een hele werkdag op school kan leraren helpen

21.12.19
Ook Denemarken worstelt met een lerarentekort en heeft geen parttimers die meer zouden kunnen werken. Ze kozen voor een drastische maatregel om de werkdruk in de hand te houden. Iets voor Nederland?
Deel bericht

Interview | Arie Slob: een jaar van lerarenstakingen en Songfestivalwinst

21.12.19
Als minister kreeg hij extra geld vrij voor onderwijs, maar docenten bleven staken en de onrust rond het Cornelius Haga Lyceum lijkt geen einde te kennen. Het jaar van Arie Slob.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)