Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen

09.01.20
Lucas Onderwijs heeft het boek Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen gepresenteerd. Een inspiratieboek voor scholen die de ambitie hebben hun onderwijs eigentijds in te richten. Het staat boordevol concrete voorbeelden en handvatten voor verandering.
Deel bericht

Een nieuw jaar met nieuwe regels en ontwikkelingen

09.01.20
Vanaf 1 januari gelden er enkele nieuwe ‘regels’ in het primair onderwijs. Een overzicht van de belangrijkste veranderingen en andere ontwikkelingen waar de PO-Raad je graag over informeert.
Deel bericht

Blog | Voorspellen over ICT in het onderwijs

09.01.20
Begin deze maand werd er veel aandacht besteed aan voorspellingen die gedaan waren voor het jaar 2019. Oude voorspellingen kwamen niet uit en nieuwe voorspellingen werden gedaan. Zie ook het blog van Wilfred Rubens. Samen met Pedro de Bruijckere stelt hij de vraag of we wel moeten doorg...
Deel bericht

Column | De kracht van het traditioneel vernieuwingsonderwijs

09.01.20
Hoe kan je over vernieuwing spreken als het gaat over concepten die al honderd jaar bestaan? In deze column laat ik zien dat die traditie juist een kracht is op basis waarvan dalton-, montessori-, jenaplan-, freinetscholen en vrije scholen hun onderwijs kunnen vernieuwen.
Deel bericht

Knuffelhond voor leerlingen Citaverde Roermond

09.01.20
Sinds begin deze week loopt labrador Fer als nieuwe medewerker rond op het Citaverde College in Roermond. De tien weken oude pup moet de leeromgeving voor de scholieren verbeteren, maar daarvoor moet het reutje wel nog een opleiding doen van twee jaar.
Deel bericht

P.E.T.S interactief programma over pesten

09.01.20
P.E.T.S is een lesprogramma over pesten bedoeld voor zowel basis- als middelbare scholen. P.E.T.S. bestaat uit 16 interactieve films over verschillende thema’s rond pesten. Het programma kan worden aangevuld met opdrachten, klassengesprekken en een bezoek van de maker.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)