Raad van State stelt ministerie in gelijk bij rechtszaken fusiecompensatie

10.01.20
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ging over tot terugvordering van de fusiecompensatie bij een aantal scholen waarbij op de fusiedatum geen of weinig leerlingen overgingen naar de andere school. Schoolbesturen gingen hiertegen in beroep, maar de Raad van State heeft het ministerie van OCW in december in het gelijk gesteld bij de rechtszaken rondom de fusiecompensatie.
Deel bericht

Op 28 maart in Woerden congres School en Armoede

10.01.20
Op 28 maart is in Woerden het congres School en Armoede. Dit congres wordt georganiseerd door de Vereniging Openbaar Onderwijs.
Deel bericht

Schoolbesturen stemmen massaal in met cao-akkoord primair onderwijs

10.01.20
De leden van de PO-Raad hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao voor het primair onderwijs. Ruim 96 procent van de schoolbesturen, die de afgelopen weken over het akkoord hebben gestemd, is positief. Op vrijdag 10 januari 2020 tekenen de partijen het definitieve akkoord voor de CAO PO 2019-2020.
Deel bericht

Online pesten onder jongeren: vooral homo's zijn de klos

10.01.20
Homo- en biseksuele jongeren worden online twee keer vaker lastiggevallen dan heteroseksuele jongeren. Ze krijgen te maken met digitale pesterijen, online stalkers of bedreigingen. In totaal werden in 2018 zo'n 140.000 jongeren online lastiggevallen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)