Mondkapjes voor studenten en medewerkers Friese Poort bij start van nieuwe schooljaar

15.08.20
ROC Friese Poort adviseert studenten en medewerkers met klem om bij de start van het schooljaar mondkapjes te dragen, op weg naar hun leslokalen in de gebouwen.
Deel bericht

De scholen beginnen weer, ondanks twijfels over ventilatieregels

15.08.20
De scholen gaan vanaf maandag weer volledig open, te beginnen in regio Noord. Het kabinet heeft schoolleiders richtlijnen gegeven voor 'coronaproof' onderwijs. Zo moeten schoolgebouwen goed geventileerd zijn, om eventuele besmettingen te voorkomen. Niemand lijkt echter te weten of alle scholen wel kunnen voldoen aan die ventilatievoorschriften, regels waarover experts bovendien hun twijfels hebben.
Deel bericht

Stijn (18) schrijft Jan Hoek: ‘Er is weinig rekening gehouden met onze generatie’

15.08.20
Jan Hoek heeft heel wat losgemaakt met zijn ingezonden brief waarin hij jong Nederland oproept ‘een klein jaar’ wat minder te feesten om zo het coronavirus minder kans te geven. Aan de oproep van deze krant om Jan Hoek een antwoord te schrijven, is gretig gehoor gegeven. Natuurlijk krijgt zijn pleidooi instemmende reacties, maar soms klinkt daarin ook kritiek door op zijn verzoek.
Deel bericht

Doorbetalen personeel in quarantaine

15.08.20
Het afreizen van medewerkers naar gebieden die op moment van vertrek al code oranje of rood hebben, kan effect hebben op het recht op loondoorbetaling....
Deel bericht

Door corona nog meer vacatures in onderwijs en zorg

15.08.20
Door de coronacrisis stijgt het aantal vacatures in het onderwijs en in de zorg, twee sectoren die ook voor de crisis al kampten met personeelstekorten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)