Opinie | ‘Docenten en leerlingen worden gedwongen te doen wat de rest wordt ontraden’

17.08.20
De middelbare scholen gaan vanaf maandag weer open. Twee Amsterdamse docenten schrijven over hun zorgen: leraren zijn tegelijkertijd bezorgd en gemotiveerd om weer fysiek les te geven. En: vergeet de leerlingen niet.
Deel bericht

Peiling | Mondkapjes op alle scholen verplichten?

17.08.20
Vandaag beginnen de Noord-Hollandse scholen weer. Leraren moeten anderhalve meter afstand van elkaar houden, maar leerlingen niet. Een school in Hilversum voert als enige in de provincie een mondkapjesplicht in om verspreiding van het coronavirus te te voorkomen. Wat vind jij? Zouden meer scholen dat moeten doen?
Deel bericht

Curaçaose slavenregisters online: 'Ben zo blij, er gaan deuren open'

17.08.20
Het Nationaal Archief zet vandaag de slavenregisters van Curaçao op de website. Daarmee wordt het voor iedereen mogelijk om onderzoek te doen, bijvoorbeeld naar de geschiedenis van voorouders.
Deel bericht

Onderwijsminister Slob: 'Overgrote deel scholen heeft zaken goed op orde'

17.08.20
In het noorden van het land beginnen deze week de scholen weer. Voor het eerst sinds maart zijn dan alle kinderen weer tegelijk op school, ook op middelbare scholen. "Het overgrote deel van de scholen heeft de zaken gewoon op orde", zegt minister van Onderwijs Arie Slob. "Het is veilig."
Deel bericht

Coronafilm Groeten van de scheikundeleraar Gerri zaterdag 22 augustus op SBS6

17.08.20
Tijdens de coronacrisis zaten we met z'n allen massaal thuis. Ook de filmindustrie lag stil. Frank Lammers dook slim in dat gat en maakte een heuse coronafilm. De coronafilm Groeten van Gerri is zaterdag 22 augustus te zien op SBS6 en te streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.
Deel bericht

Studentenorganisaties vrezen hogere studie-uitval door coronamaatregelen

17.08.20
Dit jaar zullen meer eerstejaarsstudenten stoppen met hun studie, verwachten studentenorganisaties. Zij maken zich grote zorgen over de gevolgen van de noodgedwongen invoering van online onderwijs en het ontbreken van volwaardige introducties.
Deel bericht

Scholen in regio Noord gaan weer open, dit zijn de regels

17.08.20
Voor scholieren in de regio Noord zit de zomervakantie erop. Zij gaan weer naar school, en dat is vooral voor leerlingen in het voortgezet onderwijs even wennen: voor het eerst in vijf maanden zitten zij weer met hun hele klas bij elkaar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)