Coördinatieteam Ventilatie van start

18.08.20
Er is een Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen (LCVS) opgericht dat gaat zorgdragen voor veilige ventilatie op elke school.
Deel bericht

Nieuw: Denktekenen, een filosofisch denkspel voor kinderen

18.08.20
Persbericht Wat is macht? Of vrijheid, je ziel, de tijd, het nu? Een simpel antwoord is op zulke vragen natuurlijk best te geven. Je kijkt gewoon in het woordenboek. Toch wil je kinderen meer leren dan een definitie. Dit soort begrippen hebben namelijk voor iedereen een andere betekenis. Het filosofische denkspel Denktekenen helpt kinderen om op een speelse manier hun eigen antwoorden te vinden.
Deel bericht

Openen van middelbare scholen Russische roulette? ‘Verplicht meter afstand’

18.08.20
Middelbare scholieren zouden verplicht een meter afstand moeten houden van elkaar. Dat stelt Károly Illy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde en lid van het Outbreak Management Team (OMT). ,,Inmiddels weten we dat zeker oudere tieners het coronavirus wel degelijk verspreiden. Het allerlaatste wat we willen is dat scholen weer moeten sluiten.’’
Deel bericht

Discretie, een onmisbare deugd bij digitaal onderwijs

18.08.20
Tijdens de coronamaanden is er veelvuldig stilgestaan bij de voor- en nadelen van online onderwijs. Digitaal onderwijs is een ‘blijvertje’, wordt gezegd, al gaat er niets boven menselijk contact. Hoe nu verder? Remco Pijpers, strategisch adviseur digitale geletterdheid, breekt een lans voor disc...
Deel bericht

Praktijkdocenten middelbare scholen met maskers in de klas

18.08.20
Praktijkdocenten op middelbare scholen gaan gezichtsmaskers gebruiken bij het lesgeven. Bij de praktijkvakken kan vaak geen anderhalve meter afstand worden gehouden. Ook andere docenten kunnen gebruik maken van de maskers.
Deel bericht

Twentse middelbare scholen houden airco bewust uit

18.08.20
De airconditioning gaat de komende periode niet aan op een groot deel van de Twentse middelbare scholen. Dat heeft de stichting Carmelcollege, waar vijf Twentse scholen onder vallen, afgelopen week aan medewerkers, ouders en leerlingen medegedeeld. De maatregel moet verspreiding van het coronavirus voorkomen.
Deel bericht

VO-Raad verzoekt met klem: kijk nog eens naar de regels op middelbare scholen

18.08.20
De VO-Raad, de koepel van middelbare scholen, wil dat het RIVM nogmaals kijkt of de huidige maatregelen op scholen voldoende zijn. Ook willen ze specifiek duidelijkheid over het gebruik van mondkapjes in schoolgebouwen.
Deel bericht

Leerlingen van Mendelcollege in Haarlem moeten toch mondkapje dragen

18.08.20
Leerlingen van het Mendelcollege in Haarlem moeten op school toch een mondkapje dragen. Dat is maandag besloten na overleg met docenten en de medezeggenschapsraad. De mondkapjes zijn verplicht buiten de klaslokalen, maar hoeven niet op tijdens de les of buiten op het schoolplein.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)