Groot datalek bij Jeugdriagg: medische dossiers kwetsbare kinderen gelekt

01.10.20
Door een fout bij Jeugdriagg zijn de dossiers van kinderen met veelal ernstige psychische problemen gelekt. Ondanks inspanningen van minister Hugo de Jonge om zorginstellingen beter te beveiligen, lijkt er in anderhalf jaar tijd nauwelijks iets veranderd.
Deel bericht

Vernieuwde website lesopafstand.nl helpt bij onderwijs op afstand en lessen in coronatijd

01.10.20
De website lesopstand.nl heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een betrouwbaar informatiepunt over onderwijs op afstand en lessen in coronatijd. Bekijk nu de volledig vernieuwde website vol checklists, tips en verwijzingen.
Deel bericht

Famke Louise op bezoek bij arts Diederik Gommers

01.10.20
Famke Louise is op bezoek geweest bij Diederik Gommers. Hij is arts in een ziekenhuis en werkt op een afdeling voor heel zieke mensen. Famke Louise ging bij hem langs om te praten over het corona-virus en alle maatregelen.
Deel bericht

Ventilatie scholen niet altijd op orde, 360 miljoen voor aanpassingen

01.10.20
Op honderden scholen in Nederland voldoet de ventilatie niet aan de wettelijke richtlijnen, maar met wat simpele trucjes is daar op korte termijn verandering in te brengen. Voor een permanente oplossing trekt het kabinet 360 miljoen euro uit. "We moeten aan de bak", zegt Doekle Terpstra.
Deel bericht

Oudervereniging Balans: ‘Nederland telt geen 4000 maar > 15.000 thuiszitters’.

01.10.20
Gisteren werd het rapport Thuiszitters Tellen van Oudervereniging Balans openbaar. Hieruit blijkt dat niet het gangbare getal van vierduizend thuiszitters klopt, maar na grondig onderzoek in de afgelopen vier jaren is dit meer dan vijftienduizend. En waarschijnlijk nog wel vele malen meer
Deel bericht

Corona dwingt basisscholen klassen naar huis te sturen

01.10.20
Basisscholen sturen nu al hele klassen naar huis, omdat te veel leraren door coronasymptomen niet naar hun werk kunnen komen. Het is aanleiding voor grote zorgen over de nabije toekomst, omdat in de winter het aantal mensen met verkoudheidsklachten alleen maar zal toenemen. Dit blijkt uit navraag van BNR bij ouderorganisaties, de PO-Raad en de Algemene Vereniging van Schoolleiders.
Deel bericht

Dringend advies voor mondkapjes op middelbare scholen

01.10.20
Voor middelbare scholen komt er een dringend advies om een mondkapje te dragen. Volgens verschillende bronnen geeft de onderwijssector aan middelbare scholen het advies dat leerlingen in de gangen, de aula en de kantine een mondkapje op te zetten. Voor de lessen zou het advies niet gelden.
Deel bericht

Gevolgen uitval kinderopvang beperkt

01.10.20
De gevolgen van de uitval van personeel in de kinderopvang door corona vallen mee, zeggen de brancheverenigingen. Wel voelt de sector zich in de kou gezet door de overheid.
Deel bericht

Kinderarts en OMT-lid: gebruik mondkapjes op school

01.10.20
Middelbare scholieren zouden op school buiten de lessen om mondkapjes moeten dragen. Kinderarts Károly Illy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en lid van het Outbreak Management Team (OMT), wil deze maatregel graag ter discussie brengen in het OMT.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)