Aan gezonde schoollunch en meer bewegen hangt fors prijskaartje

05.11.20
Als we in Nederland alle leerlingen op school een gezonde lunch willen geven en hen meer willen laten bewegen, dan moet daar ruim 1,5 miljard euro per jaar voor worden bijgepast. Dat kan worden afgeleid uit onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS. The post Aan gezonde schoollunch en meer be...
Deel bericht

Cameraploeg PowNed belaagd door leerling Rotterdamse school

05.11.20
Twee journalisten van PowNed zijn vanmiddag belaagd toen ze stonden te filmen bij het Rotterdamse Emmauscollege, voor een item over een bedreigde docent. De ploeg stond voor de school te draaien toen een leerling vanaf het schoolplein op hen af kwam lopen en begon te schreeuwen dat ze moesten stoppen.
Deel bericht

Helft van de leraren merkt dat leerlingen slechter in hun vel zitten door corona

05.11.20
Driekwart van de schoolleiders en leraren signaleert een leerachterstand bij leerlingen als gevolg van de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Ook hebben leerlingen en leraren het mentaal zwaar op school.
Deel bericht

'Ophef over cartoon is pas ontstaan na de dood van die Franse leraar'

05.11.20
Leerlingen op het Emmauscollege in Rotterdam reageren verdeeld op het nieuws dat een van hun leraren ondergedoken is omdat hij op internet is bedreigd. Volgens de een was de leraar Nederlands oké, een ander verwacht excuses, want "sommige islamitische kinderen zijn boos".
Deel bericht

Seksueel grensoverschrijdend gedrag in het onderwijs

05.11.20
Minister Arie Slob (Onderwijs) heeft onderzoek laten doen naar seksueel grensoverschrijdend gedrag door personeel in het onderwijs. Uit het onderzoek volgt een aantal aanbevelingen die de PO-Raad onderschrijft. De sectororganisatie vindt het van groot belang om seksueel grensoverschrijdend gedrag in het onderwijs aan te pakken en te voorkome
Deel bericht

Week tegen Kindermishandeling 2020

05.11.20
In Nederland groeit circa 3 procent van alle kinderen op in een onveilige gezinssituatie. In de Week tegen Kindermishandeling, van 16 tot en met 22 november 2020, wordt extra aandacht besteed aan de aard en omvang van dit probleem. Daarnaast staat centraal wat er gedaan kan worden om de aanpak van kindermishandeling te versterken. Dit doen we door te #lerenvanelkaar.
Deel bericht

'De Groningse taal leeft enorm onder jongeren'

05.11.20
'De Groningse taal leeft enorm onder jongeren' Een cursus Gronings voor volwassenen bestaat al, maar waar kunnen tieners terecht als ze de Groningse taal onder de knie willen krijgen? Het Centrum Groninger Taal & Cultuur heeft daar wat op bedacht en een lesprogramma ontwikkeld.
Deel bericht

Slob verbetert passend onderwijs met 25 maatregelen

05.11.20
Met 25 maatregelen verbetert minister Slob (onderwijs) passend onderwijs voor leerlingen, ouders en leraren. Leerlingen en hun ouders krijgen meer te zeggen over passend onderwijs. Zo krijgen leerlingen hoorrecht, zodat zij betrokken worden bij besluiten over hun oplossing.
Deel bericht

Docent valt van brug in Malden in bijzijn leerlingen en raakt zwaargewond

05.11.20
Een outdoordocent van Helicon VMBO is woensdagmiddag tijdens een les in Malden van een brug over het Maas-Waalkanaal gevallen. Dat gebeurde in het bijzijn van leerlingen. De man ligt zwaargewond in het ziekenhuis.
Deel bericht

Docent duikt onder om cartoon in klas

05.11.20
Vijf jaar lang hing er een cartoon in de klas in Rotterdam. Maandag eisten leerlingen verwijdering. De docent is nu ondergedoken.
Deel bericht

'Basisschoolleerling boekte weinig vooruitgang'

05.11.20
Nederlandse basisschoolleerlingen uit de groepen 4 tot en met 7 boekten weinig tot geen vooruitgang tijdens de periode dat de scholen gesloten waren vanwege coronamaatregelen. Dit concluderen onderzoekers van Oxford University na een analyse van toetsresultaten van circa 15 procent van de basisscholen.
Deel bericht

UNICEF: 'Houd scholen open'

05.11.20
Het sluiten van scholen is een uiterste maatregel tegen corona die in het belang van kinderen zolang mogelijk moet worden uitgesteld. Het recht op onderwijs en het belang van contact met leeftijdgenoten moeten in het coronabeleid voorrang krijgen, stelt UNICEF-directeur Suzanne Laszlo.
Deel bericht

Ministers tegen leraren: doe aangifte bij bedreiging

05.11.20
Leraren die bedreigd worden, bijvoorbeeld na het tonen van een spotprent, krijgen van onderwijsministers Ingrid van Engelshoven (Hoger Onderwijs) en Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) het dringende advies aangifte te doen. Dat schrijven de bewindspersonen in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)