Rutte: alle leraren moeten alle spotprenten kunnen laten zien

06.11.20
Premier Rutte nam in zijn wekelijkse persconferentie ruim het woord om te reageren op de ondergedoken leraren van scholen in Rotterdam en Den Bosch. Zij worden bedreigd omdat zij in hun lessen spotprenten lieten zien over moslimextremisme en de profeet Mohammed.
Deel bericht

Sociale en emotionele steun aan kinderen na een geweldssituatie

06.11.20
De PO-Raad, VNG, Nationale Politie en Veilig Thuis zijn op verzoek van het programma Geweld Hoort Nergens Thuis met elkaar in gesprek gegaan over manieren waarop kinderen na een geweldssituatie steun kunnen ontvangen.
Deel bericht

Op deze democratische school gaat alles in overleg: ‘Kinderen kunnen hier alles leren’

06.11.20
Nemen we de nieuwe leerling aan? Mag een stagiair blijven? Hoe houden we de school schoon? Op democratische school Libertad in Prinsenbeek zijn dit niet alleen vragen voor volwassenen, ook de leerlingen beslissen mee. ,,We hebben een paar vaste afspraken, de rest bespreken we samen.”
Deel bericht

AOb enquête | Lange wachttijden en bureaucratie voor extra ondersteuning van leerlingen

06.11.20
Leraren die extra ondersteuning voor leerlingen aanvragen moeten hier vaak maanden op wachten. Ook is de procedure een enorme bureaucratie. Dat blijkt uit een enquête onder zo’n 3700 AOb-leden in het basis- en voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Vrouw (18) opgepakt vanwege cartoonrel op Rotterdamse school

06.11.20
Een 18-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdagochtend aangehouden voor opruiing. Zij had op sociale media opgeroepen ‘strafbare feiten te plegen’ tegen een docent van het Emmauscollege, die in zijn klaslokaal een cartoon had hangen. De tekening, waarop een aanslagpleger van de aanval op Charlie Hebdo wordt bespot, zette deze week kwaad bloed bij islamitische leerlingen van de school.
Deel bericht

Docente gaat gebukt onder digitale drek na tonen van profeetprent in Den Bosch

06.11.20
Een docente van het Pierson College in Den Bosch zit voor haar eigen veiligheid voorlopig thuis. Reden: de kwetsende reacties aan haar adres na het tonen van een tekening van profeet Mohammed in een les over vrijheid van meningsuiting. De leerkracht krijgt steun vanuit heel het land. ,,Zelfs de minister heeft gebeld.”
Deel bericht

Coronasneltests op het werk voor zorg, onderwijs en politie

06.11.20
Zorgpersoneel met coronaklachten kan vanaf eind deze maand op het werk een sneltest krijgen en hoeft niet meer naar een teststraat van de GGD. Begin volgende maand geldt dat ook voor personeel van scholen, de kinderopvang en de politie.
Deel bericht

Docenten voortgezet speciaal onderwijs in actie voor meer waardering

06.11.20
Docenten van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) willen dat ze als leraar van een middelbare school worden behandeld. Nu krijgen ze een salaris van een basisschoolleerkracht, geven ze fors meer lesuren en hebben vso-leerlingen lang niet altijd bevoegde docenten voor de klas. Ze verzamelen steun met een petitie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)