Docent thuis na ophef over les moslimextremisme op Leidse school

23.11.20
De docent die vorige week in opspraak raakte na een schrijfopdracht in een les godsdienst op het Leidse Visser 't Hooft Lyceum, zit voorlopig thuis. In de opdracht stond bijvoorbeeld de vraag: 'waarom zijn er zoveel moslimterroristen?'. Een screenshot van de opdracht leverde een stroom van verontwaardigde reacties op social media op. Directeur Ron Onderwater schrijft in een brief aan de ouders dat de ophef grote impact heeft op de school.
Deel bericht

Friese schoolbestuurders over oproep voor strengere maatregelen: "Wat een flauwekul"

23.11.20
"Dit is de zoveelste deskundige die weer iets roept over wat we als onderwijs moeten doen. Dat veroorzaakt alleen maar onrust bij leerlingen en ouders." Dat zegt bestuurder Hans Wildeboer van het Bornego College in Heerenveen als reactie op de oproep van epidemioloog Patricia Bruining zondag in Nieuwsuur.
Deel bericht

‘Uit zijn vraag sprak uitzichtloosheid. Dat raakte me’

23.11.20
In de rubriek Die ene leerling vertellen docenten over de leerling die hun kijk op het vak veranderde. Bastiaan liet voormalig remedial teacher en intern begeleider Joke Ydema (65) inzien dat leerlingen het niet altijd fijn vinden om voor extra hulp uit de klas gehaald te worden.
Deel bericht

'Meer coronamaatregelen op scholen om R onder de 1 te houden'

23.11.20
Om het aantal coronabesmettingen verder terug te dringen, zijn extra coronamaatregelen nodig op middelbare scholen. Kinderarts-epidemioloog Patricia Bruijning heeft dat gezegd in Nieuwsuur.
Deel bericht

Quarantaines en angst onder leraren zorgen dat scholen moeten schipperen

23.11.20
Leraren die de koffiekamer niet meer in durven, soms zit er maar een handvol kinderen in een lokaal of moet zelfs een complete klas in quarantaine. Ook al is het aantal coronabesmettingen op middelbare scholen te overzien, het is lastig de balans te houden tussen wat kan, mag en moet.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)