Nieuwe documentaireserie: Klassen. Lukt het school om het verschil te maken?

24.11.20
Lukt het school om het verschil te maken? Dit is de vraag die Sarah Sylbing en Ester Gould, makers van de bekroonde serie Schuldig, zich voor hun nieuwe documentaireserie Klassen stelden. Wederom strijken ze neer in Amsterdam-Noord, dit keer richten ze hun pijlen op de kinderen van groep 8. Elf jaar zijn ze als het eindadvies voor de middelbare school valt dat de rest van hun leven zal beïnvloeden.
Deel bericht

Samen naar School-klas wacht op erkenning: 'Zijn geen steek opgeschoten'

24.11.20
Ondanks hulp van de Tweede Kamer, worden de ‘Samen naar School-klassen’ voor kinderen met een beperking nog steeds niet erkend als onderwijsinstelling. Het gevolg is dat ouders veel moeite moeten doen om goed onderwijs te regelen voor hun kinderen.
Deel bericht

OMT wil kijken of kerstvakantie scholen verlengd kan worden

24.11.20
Het Outbreak Management Team wil laten onderzoeken of de kerstvakantie op scholen kan worden verlengd. Dat bevestigen bronnen aan de NOS. De corona-deskundigen die het kabinet adviseren denken dat de herfstvakantie er mede toe kan hebben geleid dat er een tijdelijk daling in het aantal besmettingen was.
Deel bericht

VO-Raad vindt dat deskundigen discussie over aanpak corona niet in de media moeten voeren

24.11.20
De corona-adviezen vliegen ons om de oren. En dat komt het onderwijs niet ten goede, zegt de VO-Raad. De vereniging van scholen met voortgezet onderwijs komt met een oproep: "Deskundigen, voer de discussie niet via de media."
Deel bericht

Steeds meer tieners krijgen corona; moet het kabinet toch de scholen aanpakken?

24.11.20
De scholen komen weer in beeld nu het aantal nieuwe besmettingen op een te hoog niveau blijft hangen en tieners steeds vaker besmet raken.
Deel bericht

Grote zorgen over werkdruk en studievertraging in het mbo en hoger onderwijs

24.11.20
Studenten hebben het psychisch zwaar, docenten ervaren hoge werkdruk en studievertraging ligt op de loer in het mbo en hbo. Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven schetst een verontrustende stand van zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Vooralsnog is de schade aan de kwaliteit van het onderwijs beperkt, maar er zijn grote zorgen over verdere gevolgen van de coronacrisis.
Deel bericht

AOb-enquête | Onderwijskwaliteit sterk gedaald in coronatijd

24.11.20
Leraren slagen er door corona niet in om hun gebruikelijke onderwijskwaliteit te leveren. Een van de gevolgen daarvan is dat leerlingen vaak niet goed zijn voorbereid op het eindexamen. Dat blijkt uit een AOb-enquête die door bijna achtduizend leden is ingevuld.
Deel bericht

Kwetsbare leerlingen Amsterdamse basisonderwijs hardst geraakt door coronacrisis

24.11.20
Voor het eerst is er een ‘Staat van het Amsterdamse Primair Onderwijs’ opgemaakt. Met veel cijfers, grafieken en tabellen worden alle grote thema’s van Amsterdamse basisscholen behandeld. Ook blijken kwetsbare leerlingen het hardst geraakt te zijn door de coronacrisis.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)