Minister van Engelshoven neemt Max Havelaar - de graphic novel in ontvangst

25.11.20
In boekhandel Paagman in Den Haag nam Minister van Engelshoven (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) vandaag het eerste exemplaar van Max Havelaar - de graphic novel - in ontvangst uit handen van auteur en voormalig conservator van het Multatuli Huis Jos van Waterschoot.
Deel bericht

Coronaregeling ventilatie schoolgebouwen vertraagd – PO/VO

25.11.20
De regeling Specifieke Uitkering Ventilatie in Scholen (SUVIS) heeft vertraging opgelopen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Onderzoek: Leren kinderen nepnieuws herkennen door het zelf te maken?

25.11.20
Een nieuw onderzoek probeert uit te wijzen of kinderen daadwerkelijk beter worden in het onderscheiden van betrouwbaar nieuws en nepnieuws door het zelf te produceren.
Deel bericht

Werkgevers tegen verlengen kerstvakantie: 'Laat scholieren testen'

25.11.20
Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland hopen dat het kabinet niet beslist om de kerstvakantie voor scholieren te verlengen, om zo het coronavirus te beteugelen. De clubs vrezen dat werkende ouders daardoor in de verdrukking komen. Liever zouden de werkgevers zien dat scholieren massaal getest worden, zodat de scholen open kunnen blijven.
Deel bericht

65 scholen/afdelingen doen mee aan het traject Excellente Scholen 2021-2023

25.11.20
Ondanks de coronacrisis doen 24 scholen voor primair onderwijs, 9 scholen voor speciaal onderwijs en 32 afdelingen voor voortgezet onderwijs mee aan het traject Excellente Scholen 2021-2023. Het aantal deelnemers is daarmee nagenoeg gelijk aan dat van vorig jaar. Op 28 juni wordt tijdens de Onthulli...
Deel bericht

Jelle Brandt Corstius wil televisie en lesgeven combineren

25.11.20
Brandt Corstius maakte onlangs bekend bezig te zijn met de Pabo en deeltijd les te geven op een basisschool omdat hij nu weinig werk heeft. De carrièreswitch betekent niet dat hij geen programma's meer gaat maken, legt hij dinsdag uit op Twitter.
Deel bericht

Zijn scholen dan toch een brandhaard van Covid-19?

25.11.20
Aan het begin van het schooljaar liep het percentage positieve tests in de groep van 12-17 jaar achter op het landelijke gemiddelde, maar inmiddels scoren ze hoger: 14,6 procent ten opzichte van 12.
Deel bericht

ThiemeMeulenhoff gaat samenwerken met toetsenplatform Woots

25.11.20
Vanaf aankomend schooljaar is digitaal toetsen voor klanten van ThiemeMeulenhoff nog eenvoudiger dankzij de nieuwe samenwerking tussen ThiemeMeulenhoff en Woots, het grootste platform voor digitaal toetsen.
Deel bericht

Ook profielscholen mogen geen enkele leerling uitsluiten

25.11.20
Profielscholen mogen een vrijwillige ouderbijdrage vragen voor langdurige extracurriculaire activiteiten, maar zij moeten zich daarbij wel houden aan de nieuwe wet over de vrijwillige ouderbijdrage.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)