De online wereld van jongeren tijdens de pandemie

27.11.20
De online wereld van jongeren is sinds de pandemie flink veranderd. Hoe houdt deze doelgroep zich staande tijdens deze pandemie? Wat zijn de risico’s voor deze doelgroep en waar liggen de kansen? Het bericht De online wereld van jongeren tijdens de pandemie verscheen eerst op Mediawijzer.net.
Deel bericht

Alles bespreekbaar maken in de klas? Prachtig, maar hoe?

27.11.20
De docent moet geen beperking of (zelf)censuur voelen in zijn les. Dat is de strekking van een statement dat alle Rotterdamse scholen vorige week gezamenlijk uitbrachten om hun leraren te steunen. Alles moet dus bespreekbaar zijn in de klas. Maar hoe pak je dat aan?
Deel bericht

Verlenging kerstvakantie met een week afstandsonderwijs?

27.11.20
Het Outbreak Management Team (OMT) en het kabinet denken na over maatregelen om het aantal  coronabesmettingen te laten dalen. Eén van de maatregelen die op tafel ligt is het verlengen van de kerstvakantie met een week afstandsonderwijs, zei minister Arie Slob (Onderwijs) tijdens het debat over ...
Deel bericht

Wikkel de Sint-surprise in een doek of laken

27.11.20
In vele nieuwsbrieven van scholen, wellicht ook die van uw kinderen, zal staan: ‘Verpak de surprise in een plastic tas of vuilniszak en breng deze...’ Ik las dit in 2019 voor het tiende jaar en dacht: waarom doen we dit eigenlijk? Hoeveel kinderen in hoeveel klassen in hoeveel scholen zouden dit doen?
Deel bericht

Aanvragen extra laptops en tablets voor tegengaan onderwijsachterstand

27.11.20
Onderwijsminister Arie Slob stelt opnieuw 3 miljoen euro beschikbaar voor de aanschaf van devices, zoals laptops en tablets, in de strijd tegen onderwijsachterstanden in tijden van corona. De apparaten zijn met name bedoeld voor po- en vo-scholen die vanwege hybride onderwijs en les op afstand extra devices nodig hebben.
Deel bericht

Een extra lange kerstvakantie? Scholen voelen er weinig voor

27.11.20
Wordt het een weekje vrij, of online les? Voor of na de feestdagen? Is de sneltest een alternatief? Het OMT-advies om de kerstvakantie te verlengen, is nog niet eenduidig.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)