Subsidie toegekend voor onderzoek naar intelligentie in primair onderwijs

11.12.20
Het NRO heeft subsidie toegekend voor een onderzoek naar het intelligentieniveau van kinderen in groep 6 van het basisonderwijs. De uitvoering is in handen van een consortium waarin KBA Nijmegen en het Kohnstamm Instituut samenwerken.
Deel bericht

Bredase scholen mogen kinderen thuis laten blijven als leraar zich in het weekend ziekmeldt

11.12.20
De 28 scholen van de Bredase scholengemeenschap INOS, mogen er tot 1 februari 2021 voor kiezen in het weekend geen vervanging te regelen als er een leraar ziek is. Ouders krijgen dan te horen dat leerlingen op maandag thuis mogen blijven.
Deel bericht

Leerling basisschool vindt een doorgeladen vuurwapen in speeltuin

11.12.20
Een leerling van een Vlaardingse basisschool heeft vandaag tijdens het buitenspelen in de schoolpauze een doorgeladen vuurwapen gevonden. Het lag aan de rand van de speeltuin. Het kind liet het wapen liggen, meldde zijn bijzondere vondst op school en die sloeg direct alarm.
Deel bericht

AOb: Lerarentekort vo loopt komende jaren op tot 1700 voltijdbanen

11.12.20
Ruim een derde van de vacatures in het voortgezet onderwijs geldt nu al als ‘moeilijk vervulbaar’ en over tien jaar is er een tekort aan 1700 extra voltijd-leraren. Dat meldt de Trendrapportage Arbeidsmarkt Leraren po, vo en mbo 2020.
Deel bericht

Paarse Vrijdag dit jaar in heel het onderwijs, ook op basisscholen

11.12.20
Paarse Vrijdag wordt deze vrijdag voor het eerst in heel het onderwijs gehouden. Tot nu werd op de tweede vrijdag van december voornamelijk op middelbare scholen en mbo's aandacht besteed aan diversiteit en solidariteit getoond aan de lhbti-gemeenschap. Nu doen ook basisscholen, hogescholen en universiteiten mee.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)