Hoe staat het met onze mentale gezondheid tijdens de coronacrisis?

12.12.20
Veel online mediagebruik kan effect hebben op onze gemoedstoestand. Hoe blijven we in deze tijd digitaal in balans? En waarom ontstaan er juist nu zoveel complottheorieën? Anouk Vermeij, postdoctoraal onderzoeker en Programmacoördinator aan de Tilburg University, legt het uit.
Deel bericht

Steeds meer scholen sturen hele klassen of leerjaren naar huis vanwege corona-uitbraken

12.12.20
Steeds meer Noord-Hollandse middelbare scholen sturen vanwege coronabesmettingen onder leerlingen hele klassen of zelfs meerdere klassen naar huis. In de regio Alkmaar, Texel en in Westfriesland is het aantal besmettingen op sommige scholen zover opgelopen dat ze een aantal klassen of zelfs een heel leerjaar thuis online onderwijs laat volgen.
Deel bericht

Loten voor studie weer mogelijk

12.12.20
In de strijd tegen kansenongelijkheid en voor brede toegankelijkheid mogen hogescholen en universiteiten weer gebruik gaan maken van loting bij de selectie van studenten voor een opleiding met een numerus fixus. Loten wordt daarmee één van de instrumenten die de onderwijsinstellingen kunnen gebrui...
Deel bericht

Zweden sluit scholen in strijd tegen corona, vreest vaccin-criminaliteit

12.12.20
Kinderen tussen de 14 en 16 jaar oud die wonen in Stockholm en omgeving gaan vanaf maandag niet meer naar school en krijgen online les. De ingrijpende maatregel is genomen omdat het aantal besmettingen met het coronavirus blijft stijgen. “We moeten het aantal contactmomenten dramatisch terugdringen dus ik ben helaas gedwongen te adviseren dat gemeenten in de regio stoppen met lesgeven ter plekke,” aldus een medisch toezichthouder.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)