Nieuw van WWF: handige tips en inspiratie om je school duurzaam te maken

17.02.21
Voor het basisonderwijs heeft het Wereld Natuur Fonds iets nieuws: 5 how-to's vol met praktische tips en educatieve inspiratie om natuur en duurzaamheid echt te laten leven op school!
Deel bericht

Zorgen om banden RUG en China: hoogleraar mag imago China niet beschadigen

17.02.21
Een hoogleraar Chinese taal en cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is contractueel verboden "het imago van China te beschadigen". De gewoon hoogleraar is in dienst bij de RUG, maar zijn salaris wordt voor de helft betaald door een organisatie die banden heeft met de Chinese overheid, het Groningen Confucius Instituut. Dit blijkt uit een overeenkomst tussen deze twee partijen, die in handen is van de NOS.
Deel bericht

Blog | De Ten Kateschool en een utopische wereld?

17.02.21
In onze serie ‘ongelijke kansen’ een voorbeeld waar het goed ging. Gelukkig zijn die er ook. Rudo de Groot Soms heb ik het idee dat ik opgegroeid ben in een Utopische wereld. Wat is het geval? Ik ben naar de lagere school gegaan in de Bos en Lommerbuurt in Amsterdam. In mijn tijd (babybo...
Deel bericht

Cyberaanval op UvA en HvA: 'Toegang derden tot ict-systemen'

17.02.21
De Universiteit en Hogeschool van Amsterdam hebben te maken met een aanval op hun ict-systemen. Dat melden de onderwijsinstellingen op de servicepagina's van hun website. Wat de aanval behelst, wat de omvang is en wie erachter zit is op dit moment allemaal onduidelijk.
Deel bericht

Scholieren en studenten voeren actie voor heropenen voortgezet en hoger onderwijs

17.02.21
Scholieren en studenten voeren woensdag actie voor de Tweede Kamer in Den Haag. Ze willen dat middelbare scholen, hogescholen en universiteiten zo snel mogelijk heropenen. Ook kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer wil dat er vanaf 1 maart weer fysiek les wordt gegeven.
Deel bericht

Amsterdamse achtstegroepers met dubbeladvies mogen toch meeloten op hoogste niveau

17.02.21
Amsterdamse achtstegroepers met een dubbeladvies kunnen dit jaar tóch meeloten voor een plekje op hun hoogst geadviseerde niveau. Dat meldde onderwijswethouder Marjolein Moorman woensdag in de commissievergadering, naar aanleiding van een motie van het CDA.
Deel bericht

Miljardeninjectie onderwijs, halvering collegegeld

17.02.21
Er komt een miljardeninjectie in het onderwijs om achterstanden weg te werken die zijn opgelopen door de coronasluiting. Volgens ingewijden gaat het om een bedrag tussen de 6 en de 8,5 miljard euro. Ook komt uitvoerige compensatie voor studenten die studievertraging hebben opgelopen. Om te beginnen hoeven alle studenten in het MBO, HBO en aan de universiteiten maar de helft van het collegegeld te betalen.
Deel bericht

Kinderombudsvrouw roept Rutte op om middelbare scholen te openen

17.02.21
Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer roept premier Mark Rutte op om middelbare scholen per 1 maart weer te openen. „De sociaal-emotionele en mentale schade van de coronamaatregelen en lockdown is bij jongeren dusdanig groot dat het vanuit een ontwikkelingsperspectief niet verantwoord is om de scholen in het voortgezet onderwijs nog langer gesloten te houden”, schrijft Kalverboer.
Deel bericht

Deel gemeenten weigert mee te betalen aan betere ventilatie

17.02.21
Een deel van de gemeenten weigert mee te betalen aan betere ventilatie van schoolgebouwen. Dat blijkt uit een enquête over de SUVIS-regeling onder leden van het kennisnetwerk Financiën van VOS/ABB.
Deel bericht

Kinderpersconferentie: we krijgen een normale zomer

17.02.21
Mark Rutte heeft geen nachtmerries van corona, maar hij piekert wel. De middelbare scholen gaan volgens Hugo de Jonge ’snel’ weer open en komende zomer kunnen we een normale vakantie vieren. Het is een greep uit de antwoorden die de premier en de coronaminister gaven tijdens de kinderpersconferentie van het Jeugdjournaal.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)