Maak mediagebruik kind bespreekbaar

16.02.21
Veel ouders twijfelen aan de mediavaardigheden van hun kinderen. Toch geven ouders aan relatief weinig te doen aan actieve mediaopvoeding. Dat blijkt uit de Monitor Mediagebruik 7 – 12 jaar. Met Mediamatties nemen ouder & kind een kijkje in elkaars online wereld.
Deel bericht

Opnemen pensioenbedrag in één keer uitgesteld tot 1 januari 2023

16.02.21
Op 12 januari 2021 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het naar voren halen van een aantal maatregelen uit het Pensioenakkoord. Eén van de onderwerpen is het opnemen van een deel van het pensioen in één keer.
Deel bericht

PO-Raad en VO-raad lanceren handreiking ‘privacy en registratie corona’

16.02.21
Scholen hebben veel vragen over wat er wel en niet wettelijk is toegestaan ten aanzien van het registreren van een eventuele coronabesmetting. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) mogen gezondheidsgegevens niet geregistreerd worden. Onwerkbaar, vindt de PO-Raad. Daarom zijn wij ...
Deel bericht

Ondersteuning actie voor Kinderboekenweken op Aruba en Curaçao

16.02.21
Op Curaçao en Aruba wordt veel gedaan aan leesbevordering. Levendig Uitgever verzorgt sinds een aantal jaren voor zowel de Siman di Ban Lesa op Curaçao als voor Festival di Buki pa Muchanan op Aruba de kindergeschenkboeken. Beide weken sluiten in 2021 aan bij het Nederlandse thema Wat wil je worden?
Deel bericht

Blog | Een verkeerd advies

16.02.21
Toen ik op de lijst zag dat ik Floris in de klas zou krijgen, baalde ik. En dat is nog zacht uitgedrukt. Ik weet dat ik bij de afdelingsleider langs ben gegaan om te vragen of Floris écht niet in een parallelklas geplaatst kon worden. Maar nee. De afdelingsleider weigerde om h...
Deel bericht

Consumentenbond wil actie tegen 'schending consumentenrechten' door TikTok

16.02.21
De Consumentenbond heeft samen met andere Europese consumentenorganisaties een klacht ingediend tegen de Chinese video-app TikTok. De app zou gebruikers misleiden en kinderen onvoldoende bescherming bieden tegen ongepaste inhoud en reclames. Daartegen moeten toezichthouders optreden, vinden de organisaties.
Deel bericht

Boomfeestdag opnieuw verplaatst

16.02.21
Boomfeestdag-2021 wordt verplaatst van 17 maart naar 10 november. Vorig jaar werd de viering in verband met corona al twee keer uitgesteld en de aanhoudende pandemie maakt uitstel opnieuw onontkoombaar.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)