Communicatie over schooladvies en eindtoets

09.03.21
Nog een kleine week tot 15 maart, dan moeten de schooladviezen van alle groep 8-leerlingen binnen zijn. Met de eindtoets in het vooruitzicht is dit voor veel kinderen en hun ouders een spannende tijd. In dit toch wel vreemde jaar is een goede communicatie over de totstandkoming van het schooladvies ...
Deel bericht

Ruim 100.000 scholieren brengen 'stem' uit in schaduwverkiezingen

09.03.21
Vanaf maandag mag iedere Nederlander van 18 jaar of ouder stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. In de aanloop daarnaartoe houden veel scholen al de zogeheten scholierenverkiezingen en kinderverkiezingen. Die zijn georganiseerd door ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat.
Deel bericht

Rijksbekostiging mag nooit naar particulier onderwijs

09.03.21
'Particulier onderwijs mag niet bekostigd worden vanuit onderwijsmiddelen, dus ook niet vanuit de samenwerkingsverbanden passend onderwijs', benadrukt minister Slob.
Deel bericht

GroenLinks wil onderwijstijd vo fors terugschroeven

09.03.21
GroenLinks wil de onderwijstijd voor leerlingen in het voortgezet onderwijs op termijn met 15 procent terugschroeven. Volgens de doorrekening door het Centraal Planbureau (CPB) boekt de partij daarmee een besparing in van structureel één miljard euro. Het voorstel bleef tot dusver onopgemerkt, het staat niet in het verkiezingsprogramma.
Deel bericht

Koningsspelen lanceert energizers voor in de klas

09.03.21
Leerkrachten in het primaire onderwijs die deelnemen aan de Koningsspelen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de ‘Koningsspelen Moves’. Deze energizers voor in de klas - ontwikkeld in samenwerking met Lucia Marthas en Kinderen voor Kinderen – leveren kinderen nieuwe, positieve energie op om weer aan het werk te gaan.
Deel bericht

De stand van het land: Tekort aan docenten en kansenongelijkheid neemt toe

09.03.21
Op 17 maart gaan we naar de stembus. Om je te helpen bij het maken van je keuze maken we de balans op: hoe staat Nederland ervoor? Deze keer nemen we het onderwijs onder de loep. Hoe staat het met het lerarentekort? En kunnen alle leerlingen zich op dezelfde manier ontwikkelen?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)