Schoolleiders: coronaregels in de klas nauwelijks werkbaar

11.03.21
Het naleven van de coronaregels in de klas is nauwelijks werkbaar. Dat blijkt uit een peiling onder basisschooldirecteuren, van wie ruim 40 procent afgelopen week minstens één klas naar huis stuurde.
Deel bericht

'Minister Slob laat examenleerlingen voortgezet speciaal onderwijs in kou staan'

11.03.21
Boosheid en teleurstelling bij de paar duizend examenleerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en hun ouders. Minister Arie Slob (ChristenUnie) weigert namelijk deze leerlingen in het speciaal onderwijs te ontzien. Terwijl hij dat bij het gewone voortgezet onderwijs wel heeft gedaan.
Deel bericht

‘Meer eenheid nodig in voorstellen Curriculum.nu’

11.03.21
De voorstellen die Curriculum.nu in 2019 presenteerde moeten verder worden uitgewerkt en geharmoniseerd. Dat zegt professor Roel Kuiper, voorzitter van de commissie die de voorstellen onder de loep heeft genomen.
Deel bericht

Op 1,5 meter afstand in de klas, behalve de buddy's: ‘Het is juist weer apart dicht bij elkaar te zijn’

11.03.21
Leerlingen in het voortgezet onderwijs mogen weer beperkt naar school, maar wel op 1,5 meter van elkaar. Het is een puzzel voor scholen. Op het MaasWaal College in Wijchen is er de buddy.
Deel bericht

De verschuivende rol van de ICT-coördinator: van technische ondersteuning naar didactische coach

11.03.21
Volgens Robert, mede-oprichter van Basicly, was tot voor kort de taak van de ICT-coördinator vooral gericht op de technische aspecten van ICT op school. Langzamerhand komen daar nu ook beleidsmatige en didactische onderdelen bij. "Met het groeiende belang van digitale geletterdheid als onderdeel van het curriculum, ....
Deel bericht

Proef met sneltesten op middelbare scholen na les met besmette leerling of docent

11.03.21
Dertien middelbare scholen in Amsterdam doen de komende vier weken mee met een proef met sneltesten. Als een leerling minimaal één lesuur in een lokaal met een besmet persoon heeft gezeten, mag hij of zij twee sneltesten doen.
Deel bericht

Meer dan de helft van de ouders wil gratis opvang

11.03.21
55 procent van de ouders is voorstander van gratis kinderopvang voor vier dagen in de week. Dat blijkt uit een onderzoek van Voor Werkende Ouders. Ook wil 90 procent van de ouders een maximum aan het aantal leerlingen in de klas.
Deel bericht

GGD’s lopen vertraging op bij testen door kinderen zonder eigen DigiD

11.03.21
Bijna de helft van de basisscholen (43 procent) heeft afgelopen week ten minste één klas naar huis moeten sturen wegens een coronabesmetting. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder 800 basisschooldirecteuren.
Deel bericht

Eindhoven maakt begin met aanpak leerachterstand basisschooljeugd

11.03.21
Eindhoven gaat in de komende maanden aan de slag om de achterstanden weg te werken die kinderen hebben opgelopen door de sluiting van scholen en voorscholen. Circa 700.000 euro aan onderwijsbudget zal nog voor de zomervakantie worden gebruikt om vooral taalachterstanden weg te poetsen.
Deel bericht

Opinie | ‘Wat als je uitvalt doordat je te slim bent om te studeren?’

11.03.21
Nederlandse universiteiten bekommeren zich te weinig om hooggetalenteerde studenten, stelt Simone Eringfeld, zelf ook hoogbegaafd. ‘Cognitief talent gaat vaker verloren.’
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)