Jeugd-ggz door coronacrisis overvol, crisisgevallen zouden worden afgewezen

10.03.21
Steeds meer kinderen en jongeren komen psychisch in de knel door de coronacrisis. Volgens brancheorganisatie de Nederlandse ggz is het systeem van de geestelijke gezondheidszorg, dat voor de corona-uitbraak al overbelast was, "volledig overgelopen". Inmiddels worden ook crisisgevallen afgewezen vanwege een gebrek aan capaciteit.
Deel bericht

Juf Moniek test binnen 15 minuten negatief: deze school loopt voorop bij landelijke proef met sneltesten

10.03.21
,,Negatief!’’ Ja, toch wel een opluchting merkt Moniek Loeffen, docent op Mytylschool Gabriël in Den Bosch. In het bijzijn van minister Slob van Onderwijs onderging ze woensdag een sneltest op school. Het gaat om een proef om corona snel op te sporen zodat het onderwijs zoveel mogelijk door kan gaan.
Deel bericht

Rutte: op zijn vroegst 'in volgende ronde' fysiek hoger onderwijs

10.03.21
Ondanks aandringen van verschillende partijen in de Tweede Kamer, vindt premier Mark Rutte het nog onverstandig om universiteiten en hogescholen binnenkort fysiek onderwijs te laten geven. Daarvoor zijn de risico's nog te hoog, zegt de premier woensdag in de Kamer, wijzend naar de adviezen van experts.
Deel bericht

Boni-leerlingen wijken uit naar Spoorwegmuseum: 'Het is een uitstapje en de sfeer is hier beter'

10.03.21
Van bieb tot bios en van museum tot kerk. Leerlingen in het voortgezet onderwijs wijken noodgedwongen uit naar de meest bijzondere locaties. Het is een gevolg van de anderhalvemetermaatregel in schoolgebouwen. "Het is anders en leuker dan op school."
Deel bericht

Studiesucces begint op het voortgezet onderwijs

10.03.21
Studiesucces binnen het hoger onderwijs begint bij een goede aansluiting vanuit het voortgezet onderwijs, blijkt tijdens een Rotterdamse werkconferentie over aansluiting tussen vo en ho. Die aansluiting is tijdens deze coronacrisis nog belangrijker dan anders. Tijdens de conferentie stond men onder meer stil bij een onderzoek naar vroege uitvallers, hun verwachting vooraf en de sense of belonging van studenten.
Deel bericht

Haagse plannen: gratis kinderopvang, einde leenstelsel en 'revival leraarschap'

10.03.21
Hoe ziet de schoolcarrière van de Nederlands peuters, scholieren en studenten er de komende jaren uit? Bij de politieke partijen in de Tweede Kamer is onderwijs een populair onderwerp, zo blijkt bij het doorspitten van de verkiezingsprogramma's. Er staan tal van plannen beschreven en veel partijen denken er niet eens zo verschillend over.
Deel bericht

Demissionair minister Slob blikt terug: "Het was een ongelofelijk zwaar jaar"

10.03.21
Demissionair Minister van Onderwijs, Arie Slob, heeft teruggeblikt op het afgelopen coronajaar. "Het was ongelofelijk zwaar. We hebben dingen gedaan die moesten, maar ik hoop dat er nooit meer iemand zal komen die óók deze maatregelen moet nemen."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)