Nationale Kinderherdenking 4 mei 2021 gaat ondanks corona door

06.04.21
De Nationale Kinderherdenking 4 mei (NKH) en alle herdenkingsactiviteiten in aanloop hiernaar gaan dit jaar door. De Verhalendag op 8 april geeft hiervoor het startsein. Die dag delen vijf sprekers, waaronder Frits Barend, in Madurodam hun familiegeschiedenis met kinderen.
Deel bericht

OCW informeert scholen over inzet corona-sneltesten

06.04.21
Het ministerie van OCW heeft alle scholen en schoolbesturen twee aparte brieven gestuurd over de inzet van corona-sneltesten. Er is een brief voor het primair en speciaal onderwijs en eentje voor het voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.
Deel bericht

Opinie | Met digitalisering van het hoger onderwijs rekent het Rijk zich onterecht rijk

06.04.21
"Het is naïef om te denken dat de ‘race to the bottom’ wat betreft de werkdruk van docenten een halt kan worden toegeroepen met automatisering van docenttaken", beargumenteren onderzoekers van de Open Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Zij reageren op de onlangs geopperde mogelijkheden om het hoger onderwijs verder te digitaliseren.
Deel bericht

Theo Thijssen-prijs 2021 voor kinder- en jeugdliteratuur toegekend aan Daan Remmerts de Vries

06.04.21
Op maandag 29 maart 2021 heeft het bestuur van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde de driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs 2021 toegekend aan Daan Remmerts de Vries (1962). Dit gebeurde op voordracht van een jury bestaande uit: Marjon Kok, Ted van Lieshout, Matijs Lips, Annemiek Neefjes (voorzitter) en Veerle Vandenbosch.
Deel bericht

Nederlandse universiteiten luiden noodklok: 'Moet zeker een miljard bij'

06.04.21
Het hoger onderwijs staat onder druk en de wetenschappelijke reputatie van Nederland staat op het spel. Dat zeggen hoogleraren, studenten en medewerkers van Nederlandse universiteiten. Zij luiden vandaag de noodklok omdat er volgens hen te weinig geld en tijd is voor goed onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)