Werkdruktool voor schooljaar 2021–2022 beschikbaar

09.04.21
Ook voor het schooljaar 2021 – 2022 zijn er gelden beschikbaar voor de werkdrukvermindering. Deze middelen zijn structureel en worden verstrekt via het budget personeels- en arbeidsmarktbeleid. Het ministerie van OCW heeft hiervoor een tool gemaakt.
Deel bericht

HR onderzoekt compensatie ontevreden studenten lerarenopleiding maatschappijleer

09.04.21
De Hogeschool Rotterdam heeft alle studenten maatschappijleer excuses aangeboden voor de situatie waarin de opleiding verkeert. Studenten klaagden over gebrek aan onderwijs en communicatie. Ontevreden studenten vinden de excuses onvoldoende en eisen een jaar collegegeld terug.
Deel bericht

Kaan (11) vertelt het oorlogsverhaal van meneer Bosman (87)

09.04.21
De Tweede Wereldoorlog is lang geleden en er blijven steeds minder mensen over die het zelf hebben meegemaakt. Om te zorgen dat hun verhalen blijven bestaan, is er een speciale verhalendag.
Deel bericht

Veel leerlingen leren niet zo goed rekenen als ze zouden kunnen

09.04.21
Aan het eind van het basisonderwijs (bo) behaalt 33% van de leerlingen het niveau 1S voor rekenen-wiskunde. In het speciaal basisonderwijs (sbo) is dit 1,8%. Daarmee liggen de prestaties voor het streefniveau nog ver verwijderd van de ambitie van 65% 1S die de commissie-Meijerink in 2010 formuleerde...
Deel bericht

Leerling voortgezet onderwijs kan veel vaker naar school dan voorzien

09.04.21
Middelbare scholieren krijgen in coronatijd bijna 2,5 dag per week fysiek les op school en 2 dagen onderwijs op afstand. Dat is ruim meer dan de minimaal één dag per week fysiek les die bij de heropening van de scholen per 1 maart is afgesproken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)