CPB: Nationaal Programma Onderwijs kan in de knel komen door personeelstekort

07.04.21
Het personeelstekort in het onderwijs maakt het waarschijnlijk onmogelijk om voor eind 2023 de 8,5 miljard euro van het Nationaal Programma Onderwijs te besteden. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in zijn Centraal Economisch Plan 2021.
Deel bericht

‘Digitale geletterdheid met spoed in curriculum’

07.04.21
Aan het curriculum van het primair en voortgezet onderwijs moet met spoed digitale geletterdheid worden toegevoegd. Dat adviseert de Cyber Security Raad (CSR).
Deel bericht

In het onderwijs liggen de banen voor het oprapen

07.04.21
Het onderwijs is de sector met de meeste baankansen. Dat meldt Intermediair op basis van een analyse door LinkedIn.
Deel bericht

'Techniek is een veilige keuze als de profielkeuze te vroeg komt'

07.04.21
Ouders vinden dat hun kinderen vaak te vroeg een profielkeuze moeten maken. Volgens Platform Talent voor Techniek (PTvT) kan het voorlichten van ouders over techniek, wat als een brede richting gezien wordt, de druk op de profielkeuze verlagen.
Deel bericht

Roelof Hemmen in gesprek met de 'juf die geen juf is'

07.04.21
Voormalig RTL Nieuws presentator Roelof Hemmen, nu actief bij Radio 538, werd geraakt door de verhalen over jongeren in het boek 'De juf die geen juf is' van Katrín Gudmundsson. Katrín is 28 jaar werkzaam geweest in het onderwijs en de jeugdhulpverlening en werd daar door de kinderen 'de juf die geen juf is' genoemd. Beluister het het interview op www.dejufdiegeenjufis.nl.
Deel bericht

Minder kinderen en jongeren besmet met corona

07.04.21
Het aantal bevestigde coronabesmettingen onder kinderen en jongeren is in de week van 31 maart tot en met 6 april afgenomen, blijkt uit cijfers van het RIVM.
Deel bericht

Academici over geldgebrek: 'Ik ben er klaar mee, ik ga iets anders doen'

07.04.21
De kwaliteit van het Nederlands hoger onderwijs is in gevaar door aanhoudende bezuinigingen, zo waarschuwden studenten en medewerkers van universiteiten vandaag bij de protestactie 'Normaal Academisch Peil'. Om het onderwijs en onderzoek in de Nederlandse academie enigszins op niveau te houden, moet er volgens hen zo'n 1,1 miljard euro extra worden geïnvesteerd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)