'Deze ict-projecten zetten onderwijs op z’n kop'

19.04.21
De redactie van Computable heeft tien ict-projecten in het onderwijs aangewezen om zich donderdag 22 april te presenteren aan de jury van de Computable Awards 2021. Vijf van de projecten slepen een nominatie in de wacht. De winnaar in de categorie Onderwijsproject wordt op 2 november bekendgemaakt.
Deel bericht

Klas in quarantaine? Het ‘scholenteam’ van de GGD staat paraat

19.04.21
Klas naar huis gestuurd, basisschool sluit na corona-uitbraak. Deze berichten komen dagelijks voorbij sinds de scholen weer open zijn. Bij de GGD Noord- en Oost-Gelderland zijn dagelijks twintig medewerkers in touw om schooldirecties in de regio te voorzien van passend advies.
Deel bericht

Loonkosten in onderwijs sterk gestegen

19.04.21
De loonkosten in het onderwijs zijn in 2020 met 5,5% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarmee behoorde het onderwijs vorig jaar tot de sectoren met de sterkste loonkostenstijging.
Deel bericht

Half miljoen kinderen krijgen een boek cadeau

19.04.21
Coronapandemie of niet: een half miljoen kinderen krijgen dit jaar tijdens de campagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ een mooi kinderboek als presentje. Omdat de boekenwinkels...
Deel bericht

Teken bijten bij kinderen vaker in hoofd en nek

19.04.21
Teken bijten zich bij kinderen veel vaker vast op het hoofd en in de nek dan tot nu toe bekend was. Het gaat om 32 procent van de beten, blijkt uit onderzoek van het RIVM en de universiteit van Wageningen.
Deel bericht

Basisscholen zo goed mogelijk voorbereid op eindtoets in coronatijd

19.04.21
Basisscholen nemen tussen nu en half mei de digitale eindtoets af bij hun leerlingen. De papieren versie staat gepland voor morgen en overmorgen. Is dat wel te doen voor scholen? En trekken de leerlingen zo’n test tijdens deze periode? ,,We staan er hier allemaal heel relaxed in.”
Deel bericht

14 miljoen zelftesten onderweg naar scholen

19.04.21
Vanaf vandaag komen er miljoenen zelftesten beschikbaar voor basisscholen, middelbare scholen en scholen voor speciaal onderwijs. Hiermee kunnen  besmettingen sneller worden opgespoord en uitbraken zoveel mogelijk worden voorkomen. Binnen twee weken zijn alle scholen voorzien van zelftesten voor on...
Deel bericht

Interview | Zijn Cito-toetsen straks verleden tijd? Als het aan deze onderzoeker ligt wel

19.04.21
De eindtoets, die deze week wordt afgenomen, is volgens velen de grote gelijkmaker van leerlingen in groep 8. Karen Heij, die er woensdag op promoveert, ziet de toetscultuur juist als bedreiging van de kansengelijkheid.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)