Red het onderwijs, te beginnen met de leerkrachten

21.04.21
Het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs kampen al ruim dertig jaar met een toenemend lerarentekort, zowel kwantitatief als kwalitatief. In al die jaren zijn de overheid, de politiek en vele besturen niet bij machte gebleken om dit te keren. Integendeel, het lerarentekort zal voorlopig blijven toenemen, wat negatieve gevolgen heeft voor de kwaliteit van het onderwijs. Het roer moet om!
Deel bericht

Dreiging rond basisschool in Hengelo blijkt loos alarm

21.04.21
Bij een basisschool in Hengelo die ontruimd was na een anonieme melding, is niets bijzonders aangetroffen. Explosievenverkenners hebben de omgeving verkend, maar het bleek te gaan om loos alarm.
Deel bericht

Specialisten Defensie gearriveerd bij geëvacueerde basisschool Hengelo

21.04.21
Bij de aan het einde van de ochtend geëvacueerde basisschool De Telgenkamp aan de Luxemburgstraat in Hengelo zijn vanmiddag explosievendeskundigen met de afkorting Cbrne op hun kleding gearriveerd. Het gaat daarbij hoogstwaarschijnlijk om militairen die gespecialiseerd zijn in chemische, biologische, radiologische en nucleaire dreigingen en in explosieven.
Deel bericht

Drie ministers pleiten voor volledige opening middelbaar onderwijs

21.04.21
Leerlingen van middelbare scholen en mbo's zouden na de meivakantie weer elke dag naar school moeten kunnen. Dat bepleiten de ministers Koolmees (Sociale Zaken), Hoekstra (Financiën) en Van 't Wout (Economische Zaken), zo blijkt uit vrijgegeven vergaderstukken.
Deel bericht

British School opent deuren, buurt heeft zorgen

21.04.21
Na jaren verbouwen opent woensdag The British School de deuren in de voormalige gevangenis in de Havenstraat. Een schitterend gebouw, maar de buurt heeft zorgen.
Deel bericht

Middenschool 2.0: analyse en oplossingen

21.04.21
De Onderwijsraad wil de overgang po/vo flink vertimmeren, blijkens het rapport Later selecteren, beter differentiëren. Slecht idee, schrijft Jan Drentje. Hij legt uit waarom het rapport rammelt.
Deel bericht

Opinie | Beter onderwijs kan veel goedkoper

21.04.21
In een boekje uit de reeks de Grondslag (uitgegeven rond 1955) staan ‘opgaven zoals men die redelijkerwijs op een toelatingsexamen voor het V.H. of M.O. zou mogen geven’ en ‘een honderdtal vraagstukjes uit diverse examens’. Een paar voorbeelden:
Deel bericht

Weer meer corona onder kinderen en jongeren

21.04.21
Het aantal bevestigde coronabesmettingen onder kinderen en jongeren is in de week van 12 tot en met 18 april toegenomen. De leeftijdscategorie met de meeste besmettingen is al wekenlang die van 18 tot en met 24 jaar, gevolgd door de leeftijdscategorie van 13 tot en met 17 jaar. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.
Deel bericht

Amsterdam | 52 pechvogels moeten naar hun 9e, 10e, 11e of 12e keuze middelbare school

21.04.21
Gina is er kapot van de ze nu naar school nummer 11 op haar voorkeurslijstje mag. “Ze heeft er totaal geen zin meer in, ook niet om de basisschool nu af te maken”, vertelt haar vader Harry Buseck die voor haar het woord doet.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)