Slob stopt lerarenregister in koelkast, maar niet voor altijd

15.06.21
Het is en blijft de bedoeling dat er een verplicht lerarenregister komt. Daarom blijft het initiatiefwetsvoorstel daartoe bestaan, zij het dat het voorlopig in de koelkast gaat.
Deel bericht

Kamer wil goede kennisinfrastructuur voor het onderwijs

15.06.21
Een onderzoeksnetwerk moet het onderwijs gaan voeden met bewezen effectieve methoden om de onderwijskwaliteit te vergroten. De Tweede Kamer stemde vandaag unaniem voor een motie die dat bepaalt. De PO-Raad is blij met deze erkenning dat het voor de onderwijskwaliteit van groot belang is te investe...
Deel bericht

Toename van corona na eindexamens

15.06.21
Het RIVM ziet na het eerste tijdvak van de eindexamens een toename van jongeren die na een vakantie in het buitenland positief testen op corona.
Deel bericht

Manometer: toolkit voor werkdruk en werkgeluk

15.06.21
Binnenkort komt de Manometer voor werkdruk en werkgeluk online. Deze toolkit volgt op een onderzoek naar taakdifferentiatie de inzet van ondersteuners, zoals klassenassistenten.
Deel bericht

Rode Kruis lanceert Instagramcampagne om meer jongeren reanimeren te leren

15.06.21
Meer jongeren moeten leren hoe ze iemand kunnen reanimeren na een hartstilstand, vindt het Rode Kruis. De organisatie lanceert daarom een reanimatietraining op Instagram om specifiek die groep te bereiken.
Deel bericht

Merendeel schoolleiders basisonderwijs blij met onderwijsplan

15.06.21
Schoolleiders in het primair onderwijs zijn positief over het Nationaal Onderwijs Programma (NPO), dat door de overheid in het leven is geroepen voor het wegwerken van de onderwijsachterstanden. Dat meldt DUO Onderwijsonderzoek & Advies op basis van onderzoek onder 426 schoolleiders in het basisonderwijs.
Deel bericht

‘Tijdelijk geld zal het onderwijs niet structureel verbeteren’

15.06.21
Het kabinet pompt de komende jaren eenmalig 8,5 miljard euro in het onderwijs om corona-achterstanden in te halen. Vorige week werd het Nationaal Programma Onderwijs besproken in de Tweede Kamer, dinsdag stemmen partijen over de moties. Intussen staan veel scholen voor een zware opdracht. “Met tijdelijk geld zal het Nederlandse onderwijs niet structureel verbeteren.”
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)