De rol van de Inspectie van het Onderwijs bij het Nationaal Programma Onderwijs

17.06.21
De Inspectie van het Onderwijs verwerkt onderzoeksvragen rond het Nationaal Programma Onderwijs in de al geplande stelselonderzoeken. Daarnaast komen activiteiten die scholen, opleidingen en besturen ondernemen in het kader van dat programma automatisch aan de orde bij het reguliere instellingstoezi...
Deel bericht

Ongelijke kansen op de stagemarkt

17.06.21
In opdracht van de gemeente Utrecht en de Utrechtse mbo-instellingen heeft het Verwey-Jonker Instituut een onderzoek gedaan naar stagediscriminatie. Het onderzoek laat zien dat ook Utrechtse mbo-studenten te maken hebben met discriminatie bij het zoeken naar een stage én gedurende een stage.
Deel bericht

'Gerestaureerde Gouden Koets kan ons helpen anders naar het verleden te kijken'

17.06.21
Ruim vijf jaar heeft de restauratie van de Gouden Koets geduurd, maar nu is het klaar. De komende acht maanden kan iedereen die dat wil de koets bekijken in het Amsterdam Museum, waar hij in een glazen behuizing op de binnenplaats tentoongesteld staat.
Deel bericht

Dankzij deze drie studenten praat de Tweede Kamer over racisme en discriminatie in de klas

17.06.21
‘Zetje In’ is de naam van een burgerinitiatief door drie studenten die binnen twee weken genoeg handtekeningen verzamelden om hun project in de Tweede Kamer aan de orde te stellen. Ze willen lessen over discriminatie in het onderwijs een vaste plek geven en wonnen de Over Hoop Prijs 2020.
Deel bericht

Tot 2035 steeds minder leerlingen op middelbare scholen, vooral in Drenthe

17.06.21
In Drenthe neemt het aantal leerlingen op middelbare scholen meer af dan in de rest van Nederland. Dat blijkt uit de Onderwijsmonitor van Trendbureau Drenthe, die dit berekende op basis van cijfers van de Dienst Onderwijs en Uitvoering (DUO).
Deel bericht

Opinie | Ook met de nieuwe wet blijft het oprichten van nieuwe scholen lastig

17.06.21
Een nieuwe school starten is bepaald niet makkelijk. Daar is nogal wat spaargeld voor nodig, reageert Misha van Denderen, oprichter van Scholen voor Persoonlijk Onderwijs, op een publicatie in Trouw over hoe hij omgaat met zijn stichting.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)