Mbo en hoger onderwijs weer open, zonder anderhalve meter

12.08.21
Het mbo en het hoger onderwijs gaan na de vakantie onder voorwaarden weer open. De studenten hoeven onderling geen anderhalve meter afstand meer te bewaren, maar er zullen wel andere beperkingen gelden, zoals waarschijnlijk een maximum van 75 studenten per collegezaal. Dat zal het kabinet, volgens Haagse bronnen, morgenavond bekendmaken in de coronapersconferentie.
Deel bericht

Vraag naar zomerschool in Noord-Holland her en der groter dan aanbod: 'Vooral onder kleuters veel animo'

12.08.21
Niet alle scholieren die deze zomervakantie hun kennis en vaardigheden willen bijspijkeren, kunnen daarvoor terecht op een zomerschool. Dat blijkt uit een inventarisatie van NH Nieuws. Leerlingen die buiten de boot vallen, krijgen daardoor niet de kans om de door afstandsonderwijs opgelopen leerachterstanden op korte termijn goed te maken.
Deel bericht

Deze school biedt al 15 jaar plek aan schooluitvallers: ‘Binnen drie maanden zag ik mijn eigen kind weer terug’

12.08.21
De Vrije Ruimte in Den Haag viert volgend jaar het 15-jarig jubileum. Het is de enige school in de wijde omtrek waar kinderen zelf mogen bepalen wat ze willen leren. Uitvallers in het reguliere onderwijs bloeien hier weer op, vertellen ouders en kinderen. ,,Elva kwijnde weg.”
Deel bericht

Italiaanse scholen moeten vaccinaties controleren

12.08.21
Rectors van middelbare scholen in Italië zouden volgens een verordening van de regering bij het openen van de scholen in september alle leraren en het overige personeel moeten controleren op de Green Pass. Gebeurt dat niet en staat er iemand voor de klas zonder het inentingsstempel, dan volgt een boete van duizend tot drieduizend euro voor de rector persoonlijk.
Deel bericht

Mbo en hoger onderwijs: 'Als we nu niet open kunnen, wanneer dan wel?'

12.08.21
Als mbo's, hogescholen en universiteiten niet na de zomervakantie weer volledig open kunnen, wanneer dan wel? Dat vragen de MBO Raad en bestuursleden van de Vereniging Hogescholen en de universiteitenkoepel VSNU zich af. Dat is niet alleen van belang voor de kwaliteit van het onderwijs, maar bovenal voor het (mentale) welzijn van de studenten, zeggen zij in gesprek met NU.nl.
Deel bericht

Focusmodus van Zoom moet ervoor zorgen dat leerlingen elkaar niet afleiden

12.08.21
Zoom heeft Focus aangekondigd, een modus waarmee studenten minder afgeleid zouden moeten raken in een virtueel klaslokaal. Als de optie wordt gebruikt, gaan de webcams van andere klasgenoten uit en is alleen de leraar nog te zien.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)