'Nederland is fantastisch, maar jullie klagen wel veel'

11.11.21
De Week van de Internationale Student staat voor de deur, een week waarin werelden worden samengebracht. Bron vroeg twee internationale studenten met een bijzonder verhaal naar hun ervaringen in Nederland.
Deel bericht

Helft studenten ervaart psychische klachten, tot een doodswens aan toe

11.11.21
De helft van de studenten (51 procent) ervaart psychische klachten zoals angst en somberheid, van wie 12 procent zelfs in ernstige mate. Tot een doodswens aan toe, blijkt uit een groot onderzoek van RIVM, Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.
Deel bericht

Studenten met beperking krijgen volgend jaar overal evenveel toelage

11.11.21
Studenten met een medische beperking krijgen vanaf 1 april 2022 overal dezelfde studietoelage. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt een wetswijziging, voorgesteld door GroenLinks. Demissionair staatssecretaris Wiersma van Sociale Zaken is het er ook mee eens.
Deel bericht

Meer kunst en cultuur op Amsterdamse scholen

11.11.21
Er zijn in Amsterdam nog te veel scholieren die heel weinig of helemaal niet in aanraking komen met kunst en cultuur. Dat moet anders. De komende 3 jaar gaan er zo’n 30 cultuurcoaches aan de slag op Amsterdamse scholen. Zij geven cultuurlessen, organiseren bezoekjes aan culturele locaties in de stad en zorgen voor verbinding met culturele instellingen.
Deel bericht

Lancering nieuwe dans-app Copellia

11.11.21
Vrolijk nieuws! Coppelia, de allermooiste dans-app voor op het digibord, wordt op 23 november gelanceerd. Basisschoolleerlingen van de groepen 5 en 6 kunnen met deze educatieve app op een prachtige manier danskunst ontdekken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)