Jason op de IDFA. De schokkende wereld van de gesloten inrichtingen

13.11.21
Ruim drie jaar geleden schreef Jason enkele blogs voor Komenskypost. Hij verhaalde zijn schokkende persoonlijke ervaringen in de gesloten inrichtingen van de jeugdzorg. Komende week zal er op de IDFA een documentaire te zijn waarin Jason de hoofdpersoon is. Deze doc zal later ook bij de VPRO te zien...
Deel bericht

Sint aangekomen, aanhoudingen bij demonstratie in Breda

13.11.21
Bij de landelijke intocht, die vanaf 12.00 uur was te volgen op NPO 3, werd de Sint door burgemeesters en kinderen begroet bij het Grotepietenhuis (Paleis Soestdijk). Zij liepen langs de goedheiligman en brachten als cadeau streekproducten mee. In het Sinterklaasjournaal van gisteren was te zien dat de Sint al zijn intrek had genomen in zijn tijdelijke verblijf in Nederland.
Deel bericht

Schaduwlijsten voor aanmelding populaire scholen ‘onwenselijk’ – PO/VO

13.11.21
Het is 'onwenselijk' als scholen schaduwlijsten bijhouden om wettelijke bepalingen rond aanmelding te omzeilen. Dat vindt minister Slob.
Deel bericht

Opinie | Gronings in het lespakket is een verrijking van het schoolprogramma: tweetaligheid is eerder een voordeel dan een nadeel

13.11.21
Toevoeging van het Gronings aan het lespakket op basisscholen draagt bij aan de ontwikkeling van het kind en versterkt de identiteit van Groningen en de Groningers, stellen Martijn Wieling en Goos Gosling Slotegraaf.
Deel bericht

AOb: Geen ouders meer in scholen

13.11.21
"Gelukkig heeft het kabinet besloten om het onderwijs – zo veilig mogelijk - open te houden. Daar hoort wel bij dat ouders zoveel mogelijk buiten de scholen moeten blijven.” Dat zegt AOb-voorzitter Tamar van Gelder als reactie op de nieuwe corona-maatregelen die het kabinet vanavond heeft aangekondigd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)