Met miljoenen van het rijk zet Eindhoven extra stap in aanpak leerachterstand door corona

20.11.21
Proefprojecten voor kwetsbare kinderen verlengen. Dat doet Eindhoven vooral met miljoenen die de stad krijgt van minister Arie Slob (Onderwijs) om achterstanden door corona aan te pakken. Met eigen geld steunt Eindhoven bovendien het mbo. En de hulp blijft niet beperkt tot twee schooljaren.
Deel bericht

Kinderen krijgen les van vrachtwagenchauffeurs

20.11.21
Waar moet je op letten als je aan het fietsen bent en een vrachtwagen tegenkomt? Kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool de Vlinder kregen daar vandaag les over. Niet van hun eigen juf of meester, maar van vrachtwagenchauffeurs!
Deel bericht

Steeds meer ouders richten zelf staatsvrije school op, D66 wil scherper toezicht

20.11.21
"Een experiment met kinderen", noemt D66 het stijgende aantal scholen dat door ouders zelf wordt opgezet. Het aantal zogenoemde 'staatsvrije scholen' is fors gestegen, zo blijkt uit cijfers die EenVandaag heeft opgevraagd. En dat is reden tot zorg.
Deel bericht

Oostenrijk in lockdown, maar scholen blijven open

20.11.21
Oostenrijk gaat vanwege het sterk oplopend aantal coronabesmettingen in lockdown. De scholen blijven in principe open, maar ouders kunnen ervoor kiezen hun kind thuis te laten.
Deel bericht

En toen zaten opeens acht klassen van de gemengde Gelderlandschool thuis

20.11.21
Op de Gelderlandschool in Den Haag moesten vorige week tien leerkrachten in quarantaine. Vervanging was er niet, dus acht klassen kwamen thuis te zitten. ‘Ouders spreken de taal niet, ze kunnen niet helpen met huiswerk.’
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)