OMT adviseert opnieuw: haal kerstvakantie naar voren om besmettingen te voorkomen

07.12.21
Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet opnieuw om de kerstvakantie eerder te starten. Het aantal besmettingen onder met name leerlingen van de bovenbouw van basisscholen blijkt hoog. Een langere kerstvakantie moet volgens het OMT zorgen dat oudere gezinsleden niet worden besmet tijdens de kerstdagen.
Deel bericht

Lesmodule over zelftesten

07.12.21
Voor leerlingen is een lesmodule gemaakt over zelftesten. In Leren over zelftesten leren leerlingen over de achtergrond van het coronavirus, de besmettelijkheid door de tijd heen en de meerwaarde van zelftesten.
Deel bericht

Curriculumontwerp.nl: een open toolbox voor onderwijsontwerp

07.12.21
Op welke manier kun je als team een krachtig curriculum ontwerpen dat past bij jullie visie? Onderwijs ontwerpen is een leuk én complex proces. Om daarbij te helpen hebben we een open toolbox gemaakt die je als team kunt gebruiken om stap voor stap je curriculum te (her)ontwerpen.
Deel bericht

‘Sociale media zijn niet geschikt voor kinderen.’ Kan de Code voor Kinderrechten helpen?

07.12.21
Sociale media zijn ongeschikt voor kinderen. Tot die conclusie komt de Consumentenbond in nieuw onderzoek naar acht verschillende sociale mediaplatformen. Dit mag je gerust een groot probleem noemen, aangezien sociale media razend populair zijn onder jonge gebruikers. Maar hoe los je dit probleem op...
Deel bericht

VO-raad wil examenspreiding en extra herkansing – VO

07.12.21
De VO-raad vindt dat de huidige groep examenkandidaten de mogelijkheid moet krijgen tot een extra herkansing en spreiding van de examens over meerdere perioden.
Deel bericht

De één geeft advies, de ander doet niks: hoe basisscholen omgaan met gratis zelftests

07.12.21
Vanaf deze week kunnen ouders van kinderen in groepen 6, 7 en 8 gratis zelftests krijgen van school. Om hun kinderen twee keer per week op corona te kunnen testen. Eén ding is zeker: ouders zullen dat lang niet allemaal gaan doen, zeggen schooldirecteuren tegen RTL Nieuws. En ook de scholen zelf gaan verschillend met het nieuwe overheidsbeleid om.
Deel bericht

OMT wil ook coronatests voor kleuters

07.12.21
Het Outbreak Management Team (OMT) denkt dat het beter zou zijn om basisschoolleerlingen vanaf groep 1 onder begeleiding regelmatig een zelftest te laten afnemen. Dat gebeurt sinds kort al bij leerlingen vanaf groep 6. Het kabinet wil het testbeleid voorlopig echter niet uitbreiden, schrijft demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. Het lijkt hem praktisch onhaalbaar.
Deel bericht

Zelftests voor leerlingen basisschool: 'Beleid soms moeilijk te volgen'

07.12.21
Basisscholen in Nederland krijgen maandag in totaal 2,4 miljoen zelftests toegestuurd om de kinderen in de bovenbouw te kunnen testen. Het is de bedoeling dat ouders de zelftesten afnemen, maar ze worden er niet toe verplicht. "We moeten soms heel alert blijven om nog te snappen wat het eigenlijke beleid is."
Deel bericht

‘Uitzendbureaus vragen hoofdprijs voor docenten’: scholen slaan coronasteun stuk

07.12.21
Basisscholen moeten, naast de coronamaatregelen, ook nog steeds het hoofd bieden aan die andere crisis: het lerarentekort. Steeds vaker is het kiezen tussen twee kwaden. Een klas naar huis sturen door het lerarentekort óf geld uit het coronasteunfonds besteden aan een dure docent via een uitzendbureau.
Deel bericht

Onderwijsraad: Kwaliteit van publiek onderwijs onder druk

07.12.21
De kerntaak van het verzorgen van algemeen toegankelijk en kwalitatief goed onderwijs raakt steeds meer uit handen van publiek bekostigde scholen. Dat constateert de Onderwijsraad in zijn vandaag gepubliceerde advies over privaat onderwijsaanbod. De verstrengeling van publiek en privaat onderwijs is...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)