Kabinet wil kerstvakantie niet verlengen voor scholen

09.12.21
Het kabinet wil de scholen rond de kerstvakantie niet extra sluiten, zoals het OMT heeft geopperd. Demissionair minister Slob schrijft op Twitter dat de inzet van het kabinet is om de scholen open te houden.
Deel bericht

PO-Raad wil voor het weekend duidelijkheid over mogelijke scholensluiting

09.12.21
Al een aantal weken wordt gesproken over een mogelijke scholensluiting in de week voor de kerstvakantie om de coronabesmettingen terug te dringen. Scholen zouden dan moeten overschakelen op onderwijs op afstand en noodopvang. Schoolbesturen zijn verdeeld over deze kwestie. Waar ze het wel over eens zijn: voor het weekend moet duidelijk zijn of het kabinet zo'n scholensluiting nodig vindt.
Deel bericht

Universiteit Utrecht stopt met cameraproef na protest studenten in Leiden

09.12.21
De Universiteit Utrecht heeft een proef stopgezet waarbij met camera's werd geteld hoeveel mensen het gebouw in komen en hoeveel mensen er in onderwijsruimtes zijn. De proeft stopt na protest deze week van studenten van de Universiteit Leiden tegen deze 'slimme' camera's.
Deel bericht

Blink en Young & Connected bundelen de krachten voor adverteerders

09.12.21
Uitgeverij Young & Connected, onderdeel van Sijthoff Media, is vanaf 1 december verantwoordelijk voor de commerciële exploitatie van Bobo, Okki, Wild van Freek & National Geographic Junior. Hiermee wordt Young & Connected de grootste media-exploitant op het gebied van kindermedia van Nederland.
Deel bericht

Blog | Herr Bachmann en zijn klas: Der Schule als Lebensort

09.12.21
Leraar Bachmann wordt in de veelgeprezen documentaire Herr Bachmann und seine Klasse een anti-autoritaire held genoemd (Volkskrant 24/11/2021). Het is in ieder geval geen anti-autoritaire leraar zoals we die uit de jaren ’70 kennen en die later in de Iederwijs-scholen verder vorm kree...
Deel bericht

Kwart hoogleraren op Nederlandse universiteiten nu vrouw

09.12.21
Voor het eerst is meer dan een kwart van de hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten vrouw. Het percentage vrouwen in deze functie steeg het afgelopen jaar van 24,2 naar 25,7 procent.
Deel bericht

221 duizend kinderen met armoederisico, laagste aantal in 25 jaar

09.12.21
In 2020 maakten 221 duizend kinderen tot 18 jaar deel uit van een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Dat is het laagste aantal in 25 jaar. Het komt neer op 6,9 procent van alle kinderen, gemiddeld 2 per schoolklas. Bij ruim 95 duizend kinderen (3,1 procent) moest het gezin al vier jaar of langer rondkomen van een laag inkomen. Dit meldt het CBS in het rapport Armoede en sociale uitsluiting 2021.
Deel bericht

Denemarken verlengt kerstvakantie basisschool

09.12.21
Denemarken neemt nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. De kerstvakantie in het basisonderwijs begint vervroegd op 15 december en daarnaast moeten restaurants en cafés vanaf vrijdag om middernacht dicht zijn. Discotheken en soortgelijke uitgaansgelegenheden moeten sluiten en in concertzalen mogen maximaal vijftig bezoekers zijn.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)