Keuze voor nieuw leermiddel is complexe uitdaging voor scholen

08.12.21
Scholen die van plan zijn een nieuw leermiddel of methode aan te schaffen staan voor een complexe uitdaging. Om een goede keuze te kunnen maken is meer kennis nodig over de effectiviteit en kwaliteit van leermiddelen. Dat concluderen de onderzoekers van CLU in onderzoek dat zij in opdracht van de PO-Raad uitvoerden.
Deel bericht

Wetenschappers en onderwijsprofessionals schetsen de voorwaarden voor beter leesonderwijs

08.12.21
Hoe kunnen we van onze leerlingen betere en gemotiveerde lezers maken? Wetenschappers, onderwijsexperts en professionals uit de praktijk schetsen daarvoor een raamwerk in Beter leesonderwijs: van weten naar doen! Het is van belang dat scholen de urgentie onder ogen zien en in actie komen, aldus dit visiestuk. De leden van de Kennistafel effectief Leesonderwijs stellen acties voor.
Deel bericht

De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen

08.12.21
Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen!
Deel bericht

Onderwijsbond ziet extra lange kerstvakantie basisscholen wel zitten

08.12.21
De kerstvakantie een week eerder laten ingaan voor basisscholen is volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) een idee waarin het kan meegaan. Kanttekening meteen: de bond spreekt van „de minst slechte oplossing” voor het onderwijs om het hoge aantal coronabesmettingen het hoofd te bieden.
Deel bericht

Onderwijsraad: Overheid en scholen zet het publieke karakter van het onderwijs voorop

08.12.21
Overheid, schoolbesturen en scholen moeten het publieke karakter van het onderwijs beter beschermen, adviseert de Onderwijsraad. De raad constateert dat het private onderwijsaanbod niet alleen fors toeneemt, maar dat publiek en privaat onderwijs ook steeds meer verstrengeld raken. Dit heeft als risico dat het onderwijs op door de overheid bekostigde scholen niet meer zonder financiële drempels voor alle leerlingen toegankelijk is.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)