Koninklijk Eise Eisinga Planetarium voorgedragen voor UNESCO Werelderfgoedlijst

11.12.21
nister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker voordragen voor de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium is het oudste werkende planetarium ter wereld. Dit nog steeds nauwkeurig werkende model van ons zonnestelsel is tussen 1774 en 1781 vervaardigd door de Friese wolfabrikant en zakenman Eise Eisinga.
Deel bericht

Opinie | Ouders stappen over op dure bijlessen, omdat het publieke onderwijs niet voldoet

11.12.21
En weer was het raak. Weer sloeg de verontwaardiging van de krantenpagina’s af. Zal ik eraan meedoen, heb ik gedacht. Als columnist wil je iets soms toch net even iets anders behandelen dan de meute al doet. Maar ik heb me al over de kwestie uitgesproken toen nog bijna niemand dat deed, dus waarom zou ik nu mijn mond houden.
Deel bericht

Lerarenvakbond aan scholen: ‘Gooi zelf de deuren een week eerder dicht’

11.12.21
Onderwijsvakbond Leraren in Actie (LIA) roept basisscholen op om al een week voor de kerstvakantie uit zichzelf te sluiten. Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde een dergelijke sluiting, maar het kabinet wilde daar tot nog toe niet aan.
Deel bericht

Woensdag regeerakkoord, leenstelsel verdwijnt

11.12.21
Het leenstelsel gaat de prullenbak in, rekeningrijden wordt na decennia gesteggel toch ingevoerd, en de kinderopvang wordt fors goedkoper en zelfs gratis voor mensen met een laag inkomen. Hugo de Jonge keert niet terug als minister van Volksgezondheid.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)