Mentale welzijn scholieren verder onder druk: 'Ze worden apathisch'

22.12.21
Motivatieproblemen, sombere gevoelens en soms zelfs eetstoornissen en zelfverminking: een steeds grotere groep middelbare scholieren worstelt met de gevolgen van de coronacrisis. Leerlingen lijden onder het gebrek aan sociaal contact, het niet meer kunnen sporten en bijbaantjes die niet doorgaan.
Deel bericht

Onderhandelaars verlengen cao’s primair en voortgezet onderwijs

22.12.21
De cao’s in het primair en voortgezet onderwijs uit 2021, die eigenlijk op 31 december aflopen, worden allebei verlengd. De cao’s blijven gelden totdat er een nieuwe is.
Deel bericht

Babydino ontdekt: bijna compleet skelet en voor het eerst in 'vogelhouding'

22.12.21
Wetenschappers hebben in China een fossiel van een dinosaurus-ei gevonden. Bijzonder is dat het embryo een bijna compleet skelet heeft. Ook is het de eerste dinosaurus die gevonden is in dezelfde houding als een vogel.
Deel bericht

Studenten selecteren op motivatie is tijdsverspilling

22.12.21
RUG-onderzoekers vinden het tijdsverspilling om de motivatie van studenten te gebruiken als selectie. Motivatie voorspelt geen studiesucces en zet studenten met een lagere sociaaleconomische status op achterstand, schrijven ze – terwijl het de meest gebruikte methode is om studenten te selecteren.
Deel bericht

Nu tempo maken met de aanpak van slechte schoolgebouwen

22.12.21
Het huidige stelsel van onderwijshuisvesting is toe aan een structurele verbetering, schrijft minister Arie Slob (Onderwijs) in een brief aan de Tweede Kamer in reactie op het Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) dat naar onderwijshuisvesting is gedaan. De PO-Raad vindt dat een nieuw kabinet n...
Deel bericht

Scha­de­ver­goe­ding voor ‘lich­te’ Stints, op­roep voor re­ge­ling voor ‘zwaar­de­re’ Stints

22.12.21
De minister van Infrastructuur en Waterstaat moet schadevergoeding betalen aan de gebruikers van de ‘lichte’ Stints met een elektromotor van 800 watt. Ook de fabrikant van de Stint heeft recht op in elk geval een gedeeltelijke vergoeding van de schade voor dat type Stint. Dat staat in een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (22 december 2021).
Deel bericht

Hogescholen zijn partners, geen concurrenten

22.12.21
De HAN, Fontys Hogescholen en Yuverta gaan samenwerken om leraren op te leiden. De HAN en Fontys laten hiermee zien dat hogescholen prima kunnen samenwerken, zelfs in een domein waarin ze anders misschien concurrenten zouden zijn.
Deel bericht

Haarlo sluit kinderen nieuwkomers liefdevol in de armen: ‘Na een jaar leren ze de taal bijna vanzelf op het schoolplein’

22.12.21
Obs De Voshaar is sinds afgelopen maand een taalschakelklas rijker. Want zo voelt het op school én daarbuiten. „De komst van kinderen die net in Nederland zijn is een verrijking.”
Deel bericht

Katvanger of geldezel: jongeren vaker uitgebuit door criminelen dan gedacht

22.12.21
Jongeren worden vaker uitgebuit door criminelen dan gedacht. Ze worden bijvoorbeeld ingezet als katvanger, geldezel of drugsrunner, zegt het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM). Dat deed in opdracht van de gemeente Rotterdam onderzoek onder bijna 500 'eerstelijns professionals' als wijkagenten, jongerenwerkers en leerplichtambtenaren. Het onderzoeksrapport verschijnt vandaa
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)