‘Speciaal onderwijs krijgt te weinig waardering’: daar wil deze leraar verandering in brengen

21.12.21
Het juryrapport: ‘Van der Noordt is een docent die zijn leerlingen met liefde en respect begeleidt, verbinding zoekt met het voortgezet onderwijs en de arbeidsmarkt, en oog heeft voor wat de leerlingen ook als mens nodig hebben.’ Het levert Jasper van der Noordt uit Oud Gastel de titel Leraar van het Jaar 2021 op, in de categorie Speciaal Onderwijs.
Deel bericht

Lockdown vormt risico voor kinderen en jongeren

21.12.21
Nederland is overvallen door de lockdown. Alle niet-essentiële winkels gaan dicht. Net als de horeca, culturele instellingen en evenementen. De scholen en universiteiten sluiten. Het aantal bezoekers binnen en buiten wordt verder beperkt. Dat heeft impact op iedereen en vormt in het bijzonder een risico op stress en eenzaamheid bij kinderen en jongeren.
Deel bericht

Middelbare scholen worstelen de week door: 'Alle kerstbomen zijn school alweer uit'

21.12.21
Directeur Kevin Schadenberg van CSG Augustinus in Groningen begrijpt dat het moet, maar hij had het liever niet gewild. 'Het sentiment hier was dat het juist weer goed ging. We hebben nu weinig leerlingen en personeel besmet of in quarantaine. De boel was weer op de rit. Dus het is begrijpelijk, maar spijtig dat we dicht moeten.'
Deel bericht

Opinie | Er is niks mis met Marokkaanse les

21.12.21
Elke zondagochtend breng ik mijn dochter naar Marokkaanse les. Ze leert het Arabische alfabet, zingt Arabische kinderliedjes en leert verzen uit de Koran. Na een paar maanden rijgt ze al wat Marokkaanse zinnetjes aan elkaar, zoals “papa, je moet nu een boterham voor me smeren, bij Allah!” Ik sta er versteld van hoe snel kinderen een taal kunnen leren.
Deel bericht

Subsidieregeling korte scholingstrajecten verlengd

21.12.21
De Regeling subsidie korte scholingstrajecten vo wordt per 1 januari 2022 verlengd tot en met het kalenderjaar 2022. Werkt u als leraar in het voortgezet onderwijs of wilt u in die sector gaan werken? Als u daar niet de juiste bevoegdheid voor hebt, dan kunt u een subsidie aanvragen om deze met een kort scholingstraject te halen.
Deel bericht

Naar het mbo? Met deze studies verdien je het meest

21.12.21
Techniek, transport en zorg. Die studierichtingen leveren je het meeste op als je naar een middelbare beroepsopleiding (mbo) gaat. Koks, kappers en nagelstylistes trekken salarisgewijs aan het kortste eind.
Deel bericht

Scholen voortgezet onderwijs druk in de weer om nieuwe maatregelen vorm te geven

21.12.21
Scholen in Flevoland zijn druk in de weer om de nieuwe coronamaatregelen goed vorm te geven. Een groot deel van de scholen is maandag dicht, maar in de dagen hierna wordt veelal toch onderwijs aangeboden. Hetzij online of beperkt fysiek. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland.
Deel bericht

Leraren Gomarus-scholen moesten ook homoseksuele collega's verklikken

21.12.21
Docenten op de Gomarus Scholengemeenschap moesten niet alleen homoseksuele leerlingen, maar ook homoseksuele collega's bij de schoolleiding melden. Dat blijkt uit stukken die het ministerie van Onderwijs openbaar heeft gemaakt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)