Deze kinderen gaan nog wel naar school (en doen leuke dingen)

20.12.21
De meeste kinderen zitten deze week thuis. Maar dat geldt niet voor kinderen met ouders met een belangrijk beroep, zoals dokter of vrachtwagenchauffeur. Zij mogen wel naar school komen, maar daar hoeven ze meestal niet te leren.
Deel bericht

Opinie | Geef leerkracht loon naar kwaliteit en opleiding

20.12.21
Basisschooldocenten krijgen straks evenveel loon als hun collega's in het voortgezet onderwijs. Maar lonen moeten niet afhankelijk zijn van ‘zwaarte', maar van de genoten opleiding, denkt neerlandicus Kees Ingelse
Deel bericht

AOb: Herwaardering ondersteuners komt slecht van de grond

20.12.21
Nog teveel onderwijsassistenten in het primair onderwijs krijgen niet het salaris waar ze recht op hebben. Schoolbesturen stellen onredelijke eisen aan een salarisverhoging of zijn helemaal niet aan de slag gegaan met de cao-afspraak uit 2019.
Deel bericht

Sommige scholen houden zich niet aan noodopvangbeleid, ouders in de knel

20.12.21
Een aantal scholen houdt de noodopvang gesloten voor kinderen van wie slechts een van de twee ouders een cruciaal beroep heeft. Dat is tegen het beleid van het ministerie van Onderwijs in.
Deel bericht

Werkgevers gaan verschillend om met gevolgen vervroegde schoolsluiting

20.12.21
Ouders en bedrijven hebben extra stress door de schoolsluitingen, blijkt uit een rondgang van vakbond FNV. De scholen zijn vanwege de nieuwe omikronvariant een week eerder dicht dan gepland, maar noodopvang is niet voor iedereen beschikbaar. Ouders die moeten werken maar geen cruciaal beroep hebben, zijn hard op zoek naar oppas of andere oplossingen.
Deel bericht

Amerikaanse basisschoolleerlingen moesten van docent Holocaust naspelen

20.12.21
Leerlingen van een Amerikaanse basisschool kregen van een docent de opdracht de Holocaust na te spelen. Het ging om leerlingen van tussen de acht en negen jaar oud. De schoolleiding heeft de leraar vrijdag met verlof naar huis gestuurd, meldt The Washington Post maandag.
Deel bericht

Het omstreden ontslag van een chronisch zieke mbo-student

20.12.21
Marjolein Fortuin is het type jonge vrouw dat je niet vaak ziet bij het College voor de Rechten van de Mens. Een mbo-student met blond haar en blauwe ogen. Ze had een leerwerkplek in de kinderopvang en werd nog in haar proeftijd ontslagen. Kinderopvangorganisatie Blos zou haar hebben gediscrimineerd op grond van een chronische ziekte.
Deel bericht

Eerste jonge kinderen krijgen vandaag coronaprik

20.12.21
Jonge kinderen met medische problemen kunnen nu ook worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Het gaat om kinderen van 5 tot en met 11 jaar die bijvoorbeeld ernstige astma, een aangeboren hartafwijking of het downsyndroom hebben. Als zij het coronavirus oplopen, lopen ze mogelijk meer gevaar dan hun gezonde leeftijdsgenootjes.
Deel bericht

Geen jaarafsluiting op school door vervroegde kerstvakantie is niet goed voor binding: 'Rituelen moet je niet onderschatten'

20.12.21
Deze week begint de vervroegde kerstvakantie voor de basisscholen. Daardoor vallen de dagen dat kerst gevierd wordt op school weg en dat is zorgelijk, vindt socioloog Thijs Bol. "School zorgt voor binding."
Deel bericht

Moedeloosheid, maar ook begrip om onderwijssluiting

20.12.21
Toch nog alles dicht. Het was even drie keer slikken voor ouders, leerlingen en leraren in het onderwijs. Maar waar na de onverwachte sluiting van het basisonderwijs onbegrip overheerste, is dat nu de hele samenleving op slot gaat veel minder.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)