Poetin noopt de RUG tot uitbreiden blended onderwijs

10.05.22
Door de gestegen energieprijzen moeten hoger onderwijsinstellingen veel meer gaan betalen voor het verwarmen van de gebouwen. De Rijksuniversiteit Groningen ziet blended onderwijs en hybride werken daarom als een oplossing. Zo hoeven er minder studenten en medewerkers in de gebouwen te zijn en kunnen de energiekosten naar beneden.
Deel bericht

Blog | Wie is er bang voor meertaligheid in de klas?

10.05.22
Vrijdag 13 mei a.s. vindt aan de Radbouduniversiteit het Drongofestival voor taaldiversiteit en meertaligheid plaats. Drongo is een Afrikaanse tropische vogel die de geluiden van andere vogels feilloos kan imiteren. Dat maak hem onder zijn gevleugelde vrienden zeer gekend. Schoolklassen krijgen...
Deel bericht

Opinie | Red de boekbespreking! Maak elkaar weer enthousiast en bevorder het leesplezier

10.05.22
Als we nou eens afspreken dat het de bedoeling is dat een kind een boek kiest dat het leuk vindt. En laten we gelijk stoppen met de presentatiegekte rond de boekbespreking.
Deel bericht

De examens zijn dit jaar weer normaal, maar de kandidaten hebben geen normale voorbereiding gehad

10.05.22
Voor 7160 leerlingen in het voortgezet onderwijs in Fryslân beginnen de eindexamens donderdag. Hoewel er voor het eerst in drie jaar geen beperkingen zijn, zijn het allesbehalve normale examens. Met name de 3788 vmbo-kandidaten zijn getroffen door de coronapandemie: meer dan de helft van hun schoolcarrière werd bepaald door lockdowns en afstandsonderwijs.
Deel bericht

Waarom het vervoer van kwetsbare leerlingen een geldkwestie is

10.05.22
Hoe krijg je leerlingen in het speciaal onderwijs zo goedkoop mogelijk van A naar B? Dat is waar het in het leerlingenvervoer volgens velen om draait. Tot grote frustratie van ouders en de taxibranche.
Deel bericht

‘Hoger onderwijs is cruciaal in tijden van crisis’

10.05.22
Hoger onderwijsinstellingen moeten een veilige haven vormen voor studenten en academici, ongeacht hun land van herkomst. Dat schrijven internationale hoger onderwijsorganisaties in een gezamenlijk statement.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)