Opinie | ‘Nederland is op weg naar vrijstaat voor mensen die zich antisemitisch uiten’

13.05.22
Het aantal antisemitische incidenten steeg vorig jaar met 36 procent ten opzichte van 2020. Het is belangrijk dat met name op school een leerkracht niet wegkijkt wanneer het eenzame Joodse kind niet goed weet wat er gaande is, zegt rabbijn Albert Ringer.
Deel bericht

Veel meer kinderen met waterpokken, 'inhaaleffect' na corona

13.05.22
Het aantal kinderen dat waterpokken oploopt is de afgelopen maanden flink toegenomen. Cijfers van onderzoeksinstituut Nivel laten zien dat dit jaar vier tot vijf keer zo veel kinderen tot 4 jaar waterpokken kregen als vorig jaar in dezelfde periode. Onder kinderen tussen de 5 en 15 jaar kwam de ziekte twee keer zo vaak voor.
Deel bericht

Avans Hogeschool Breda - Geslaagde renovatie levert moderne onderwijsomgeving op

13.05.22
Na de transformatie huizen de 3.000 studenten van Avans Hogeschool in Breda in ‘state of the art’ onderwijsgebouwen. Dat komt ook door Xplora, waar studenten kunnen studeren, samenwerken en ontspannen. Docenten werken in dezelfde ruimte, zodat interactie makkelijk tot stand komt.
Deel bericht

Duidelijke kaders voor IKC’s in bestaande gebouwen

13.05.22
Integrale kindcentra (IKC’s) zijn belangrijk om de doorgaande leerlijn van 0 tot 12 jaar te realiseren. Maar hoe faciliteer je zulke kindcentra in een gemeente met acht kernen én in een spanningsveld van regelgeving die onbedoeld de facilitering van IKC’s in bestaande gebouwen belemmert? De gemeente Lingewaard zocht en vond het antwoord in een gemeenschappelijk opgestelde beleidsnotitie die het College van B&W binnenkort vaststelt.
Deel bericht

Eerste prijzen van de Nederlandse Hogeronderwijspremie uitgereikt

13.05.22
De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, reikte de Hogeronderwijspremies vandaag uit tijdens het jaarlijkse ComeniusFestival in Nieuwegein. De premies zijn voor de tweede keer uitgereikt aan innovatieve projecten in het hbo en wo. De 1e prijs van de Nederlandse Hogeronde...
Deel bericht

'Extra handen' op scholen kunnen helpen, maar waar moeten ze vandaan komen?

13.05.22
Schoolleiders en onderwijskundigen vinden het goed dat er plannen zijn om de basisvaardigheden van leerlingen op te schroeven, door daarop te focussen. Maar ze zetten ook veel vraagtekens bij de plannen van minister Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) om daarvoor 'hulpteams' op scholen te laten helpen.
Deel bericht

31.000 eindexamenklachten binnen bij LAKS, vooral over vwo Nederlands

13.05.22
Op de eerste dag van de eindexamens voor scholieren zijn bij actiegroep LAKS 31.000 klachten binnengekomen. De meeste klachten gingen over de eindexamens Nederlands voor het vwo, biologie voor het vmbo en Duits voor havoscholieren.
Deel bericht

Actie voor vaste contracten op universiteiten

13.05.22
Structureel werk moet een vast contract betekenen. ‘Regel dat in de cao’, was de oproep van de actievoerders op het Utrechtse Domplein aan de cao-onderhandelaars.
Deel bericht

Zet het masterplan van Onderwijsminister Wiersma zoden aan de dijk?

13.05.22
Met extra geld en ondersteuning van ‘basisteams met experts’ wil onderwijsminister Dennis Wiersma basisvaardigheden als rekenen en taal op scholen snel omhoog krikken. Hoe haalbaar is dat?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)