Een master van NCOI is niet altijd een echte master, zegt inspectie

11.05.22
Onderwijsinstituut NCOI heeft studenten de afgelopen jaren een masterdiploma gegeven dat geen officieel masterdiploma is en daarmee de wet overtreden. De Inspectie van het Onderwijs heeft de privéschool daarom op de vingers getikt.
Deel bericht

Nog meer kinderen toeslagenaffaire uit huis geplaatst

11.05.22
Sinds 2015 zijn er 1675 kinderen uithuisgeplaatst van ouders die gedupeerd zijn in de toeslagenaffaire. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na een nieuw onderzoek. Tot nu toe werd ervan uitgegaan dat 1115 kinderen in pleeggezinnen of een instelling zijn geplaatst, maar dat aantal blijkt dus hoger. Van de 1675 uithuisgeplaatste kinderen woonden er eind vorig jaar 555 nog steeds niet thuis.
Deel bericht

Onderzoek: Adverteerders kijken mee als je online je e-mailadres invult

11.05.22
Als je op websites je e-mailadres of andere informatie invult, kunnen adverteerders meekijken. Dat blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit, de KU Leuven en de universiteit van Lausanne.
Deel bericht

Met achterstand je examen in: 'Ik sta een 3,6 voor wiskunde'

11.05.22
Deze week beginnen voor ruim 148.000 scholieren de centrale eindexamens. Ongeveer de helft van de leerlingen die dit jaar examen doen, zegt er met een achterstand aan te beginnen. Dat komt naar voren uit een vragenlijst van NOS Stories, die door meer dan tweeduizend eindexamenkandidaten werd ingevuld.
Deel bericht

Nieuwbouw basisschool is verkeerd om gebouwd: 'Het is een bizarre wending'

11.05.22
De bouw van het nieuwe schoolgebouw van basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg is stilgelegd. Het gebouw in de Jan de Priesterstraat is namelijk verkeerd om gebouwd. De fundering en het skelet van het gebouw zijn al af - zelfs het dak ligt er al op - maar deze blijken 180 graden gedraaid te zijn ten opzichte van de tekeningen.
Deel bericht

Meld je vóór 16 mei aan: het Voorloperstraject Rijke Schooldag

11.05.22
In het coalitieakkoord van het huidige kabinet is de rijke schooldag geïntroduceerd. Om de coalitieplannen tot een succes te maken, start de Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van OCW met een Voorloperstraject. Voorlopers die aan de voorwaarden voldoen, kunnen zich uiterlijk 15 mei melden bij de GKA, waarna 45 organisaties worden geselecteerd.
Deel bericht

Symposium op 18 mei in Brussel met Minister Robbert Dijkgraaf

11.05.22
Neth-ER organiseert in samenwerking met het Nederlandse Ministerie van OCW een symposium over de toekomst van onderwijs, onderzoek en innovatie in Europa. De keynote speech zal verzorgd worden door Prof. Dr. Robbert Dijkgraaf, Nederlands Minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.
Deel bericht

Lockdown trof mentale gezondheid jongeren, veel ouderen voelden zich juist goed

11.05.22
De laatste coronalockdown had grote gevolgen voor de mentale gezondheid van veel Nederlandse jongeren. Dat wordt bevestigd door nieuw gezamenlijk onderzoek van onder andere het RIVM en de GGD.
Deel bericht

Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls staat centraal bij Nederland Leest

11.05.22
Het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls staat in november centraal tijdens de leesbevorderingsactie Nederland Leest. De bedoeling van het jaarlijkse evenement is dat zoveel mogelijk mensen hetzelfde boek lezen en daarover met elkaar in gesprek gaan.
Deel bericht

Koningin Máxima trommelt tijdens workshop over muziekonderwijs

11.05.22
Koningin Máxima was dinsdag aanwezig bij de werkconferentie Méér Muziek in Mijn Klas op Paleis Noordeinde. Samen met minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) en staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) volgde ze workshops om muziek in het onderwijs te verwerken.
Deel bericht

Ongelijke start voor jonge kinderen: actief leven buiten school leidt tot betere cijfers

11.05.22
Basisschoolkinderen die ook buiten school activiteiten ondernemen, zoals sporten, naar het theater of op muziekles, doen het veel beter op school dan kinderen die geen toegang hebben tot zulke ‘hulpbronnen’.
Deel bericht

Salarisverhoging basisonderwijs niet genoeg: ‘Docenten willen niet komende 40 jaar dezelfde plaat afspelen’

11.05.22
Leerkrachten in het basisonderwijs gaan de komende jaren meer verdienen. Het gelijktrekken van de lonen in het primair en voortgezet onderwijs is de eerste stap in het aantrekkelijker maken van de sector. Maar wat verdient een leerkracht eigenlijk? En is het genoeg om de personeelstekorten op te lossen?
Deel bericht

Utrecht krijgt nieuw onderwijs voor kinderen met gedragsproblemen

11.05.22
Het Kromme Rijn College in de Utrecht wijk Overvecht krijgt een afdeling voor kinderen die kampen met depressies, angst of teruggetrokken gedrag.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)