Junior (10) maakt al zijn kleding zelf (video)

18.05.22
Junior van 10 koopt geen kleding in de winkel, maar naait zijn kleding allemaal zelf. Truien, overhemden en zelfs hele trainingspakken: hij maakt het allemaal. Zijn liefde voor naaien begon toen Junior nog maar 7 jaar was.
Deel bericht

Rekenkamer vernietigend over miljardeninvestering onderwijs

18.05.22
Het kabinet heeft onvoldoende zicht op de resultaten van de grootste eenmalige investering in onderwijs ooit, oordeelt de Rekenkamer. De miljardeninvestering via het Nationaal Programma Onderwijs, dat het kabinet vorig jaar aankondigde, is niet voorzien van duidelijke doelen. Bovendien ontstond onduidelijkheid door communicatie van de voormalige minister, is het geld niet goed verdeeld en kan ....
Deel bericht

Busbedrijven kampen met chauffeurstekorten voor schoolreisjes

18.05.22
Busreisbedrijven hebben te maken met nijpende tekorten aan buschauffeurs, waardoor schoolreisjes soms niet door kunnen gaan. Branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) zegt dat een schoolreis nu ver van tevoren moet worden ingepland om te voorkomen dat die wordt geannuleerd omdat er geen chauffeur is.
Deel bericht

Online onderwijs heeft brede welvaart onder druk gezet

18.05.22
De brede welvaart in Nederland staat onder druk. Dat komt onder andere doordat leerlingen in de coronacrisis thuis online onderwijs moesten volgen. Dat meldt het CBS.
Deel bericht

Onderwijsteam van het jaar komt van Roc van Amsterdam

18.05.22
Niet als individuele mentor, maar als heel team het mentoraat oppakken en vol inzetten op ouderbetrokkenheid. Dat doet het team helpende zorg en welzijn, niveau 2 van Roc van Amsterdam sinds een jaar. Het bleef niet onopgemerkt, ze werden gisteren ‘Onderwijsteam van het jaar’.
Deel bericht

Bijstelling Referentiekader Taal en Rekenen nodig

18.05.22
Het Referentiekader Taal en Rekenen heeft de hooggespannen verwachtingen (bij de introductie hiervan in 2010) onvoldoende waar kunnen maken. Het kader is onvoldoende consistent, biedt in de praktijk weinig houvast voor vo-docenten en loopt achter op actuele ontwikkelingen in de vakgebieden. Met minder dan de helft van de docenten die het kader goed kent, blijkt de bekendheid van het referentiekader uitermate beperkt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)