Verplicht menstruatie melden gaat veel te ver!

28.06.22
Scholen mogen regels vaststellen die gebaseerd zijn op hun grondslag, maar die regels moeten binnen de normen blijven die gelden ten aanzien van sociale veiligheid. Dat benadrukt minister Wiersma. The post Verplicht menstruatie melden gaat veel te ver! – PO/VO appeared first on VOS/ABB.
Deel bericht

Sportiefste Basisschool van Nederland: “Veel bewegen op school moet gemeengoed worden”

28.06.22
CBS Het Lichtpunt uit Rhoon won de prijs voor de Sportiefste School van Nederland van 2022. In dit artikel vertelt directeur Rob Heidenreich over de aanpak die de basisschool volgde. Ook geeft hij tips die je kunt gebruiken op jouw eigen school om meer te bewegen.
Deel bericht

Gratis naar Rijksmuseum van Oudheden

28.06.22
Scholen kunnen met ingang van het nieuwe schooljaar 2022-2023 gratis naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Dit geldt voor het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en voor het gehele educatieve aanbod.
Deel bericht

Opinie | ‘Geef de leraar zijn autonomie terug!’

28.06.22
Het nieuwe onderwijsakkoord lijkt mooi, maar gaat volgens leraar Duits Erik Kuit voorbij aan de kern van het probleem. Leerkrachten zijn lamgeslagen door vernieuwingen en regels die hen van bovenaf zijn opgelegd. Om het vak aantrekkelijk te maken moeten ze weer zelf aan het roer komen te staan.
Deel bericht

Toezichthouders vrezen voor toekomstbestendigheid WHW

28.06.22
Externe toezichthouders waarschuwen minister Dijkgraaf dat de Wet op hoger onderwijs (WHW) niet toekomstbestendig is. Ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, flexibilisering en internationalisering zijn niet voldoende in te passen in de WHW, schrijven zij in een brief aan het ministerie.
Deel bericht

Krassen op het dashboard: de invloed van adaptieve leersystemen op de professionele ruimte van de leerkracht

28.06.22
In ‘Krassen op het dashboard – De invloed van adaptieve leersystemen op de professionele ruimte van de leerkracht’ analyseert Kennisnet de effecten van adaptieve leersystemen op de leraren die ermee werken en hun professionele ruimte. Wat is de invloed van de nieuwe leermiddelen op de leerling...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)