Effect luchtreinigers op corona nog onduidelijk

22.09.22
Het RIVM keek of verplaatsbare luchtreinigers nut hebben als ze in geventileerde openbare ruimtes staan, zoals scholen en winkels. Het is niet duidelijk of deze luchtreinigers zorgen voor minder overdracht van COVID-19 tussen mensen.
Deel bericht

Tekort aan technische ho’ers bemoeilijkt behalen klimaatdoelen

22.09.22
Een tekort aan ingenieurs, technische ingenieurs, architecten en bouw- en natuurkundige technici dreigt een stevige kink in de kabel van de klimaatplannen te worden. Dat blijkt uit een analyse van het ROA en het PBL. Vooral de vraag naar master-gediplomeerden in de werktuigbouwkunde, de bouwkunde, de civiele techniek en de architectuur zal toenemen.
Deel bericht

3 t/m 7 oktober: Nationale Onderwijsweek 2022

22.09.22
In de Nationale Onderwijsweek krijgt het onderwijs een podium om al het moois dat er in de sector gebeurt te delen. Onderwijsstad Amersfoort draagt dit jaar het stokje over aan een virtuele Onderwijsstad van de toekomst. Het thema 'Lang leve leren' staat symbool voor in beweging zijn en je ontplooien: leren doet iedereen, altijd!
Deel bericht

Onderzoek naar klacht over afstandsonderwijs aan leerlingen door gezondheidsrisico's moeder

22.09.22
De Kinderombudsman heeft onderzoek gedaan naar de manier waarop een basisschool het onderwijs op afstand verzorgde aan twee kinderen tijdens de coronapandemie. Zij konden niet naar school vanwege de kwetsbare gezondheid van hun moeder. De Kinderombudsman vindt de klacht deels terecht en geeft over een deel van de klachten geen oordeel.
Deel bericht

Souburgse schoolsoap: school staat óók te strak op straat

22.09.22
Opnieuw een tegenslag voor basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg. De school blijkt zo'n drie meter te dicht op de Jan de Priesterstraat te staan. Vandaag was er een crisisoverleg met de betrokken partijen over wat er nu moet gebeuren met de school.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)