Student River kan geen kamer vinden en hopt van bank naar bank

23.09.22
De buitenlandse student River (21) gaat van bank naar bank. In Eindhoven kan hij geen kamer of studio vinden en daarom is hij afhankelijk van de gastvrijheid van andere studenten. Zijn zoektocht naar een eigen plekje kent vele hobbels waarbij hij zelfs werd opgelicht. De bank is nu zijn beste vriend. "Je hebt alleen geen privacy."
Deel bericht

Blog | “Taalachterstand” op NU.nl

23.09.22
Onlangs verscheen op NU.nl, een van de meest gelezen nieuwsites, een met veel aplomb gepresenteerd artikel over “Taalachterstand en wat daar aan te doen zou zijn”. Men kan de onzin en onjuistheden die worden gedebiteerd door een academisch geschoolde journaliste afdoen als flauwekul en een varia...
Deel bericht

Vóór 15 oktober doorlopende leerroute vmbo-mbo aanmelden

23.09.22
Vmbo- en mbo-scholen die dit schooljaar willen starten met een doorlopende leerroute vmbo-mbo, dienen deze route vóór 15 oktober aan te melden bij DUO. Deze aanmelding is nodig om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de ‘Wet doorlopende leerroutes’ biedt.
Deel bericht

Hoe pas je huisvesting aan voor inclusief onderwijs?

23.09.22
Binnen passend onderwijs krijgen alle leerlingen onderwijs dat past bij hun kwaliteiten en hun mogelijkheden. Sommigen gaan verder en spreken van ‘inclusief onderwijs’. Hoe kan het gebouw eraan bijdragen dat alle kinderen samen thuisnabij naar school kunnen, ongeacht hun achtergrond, cognitieniveau of eventuele beperkingen?
Deel bericht

Commissie: hoogleraar moet sponsoring van onderzoek voortaan vermelden

23.09.22
Bijzonder hoogleraar Rex Arendsen van de afdeling Belastingrecht aan de Universiteit Leiden moet de sponsoring van zijn onderzoek voortaan vermelden bij zijn publicaties. Dat is een van de aanbevelingen van een tijdelijke commissie.
Deel bericht

Tweede Kamer wil 100 miljoen voor gratis lunch op scholen in kwetsbare wijken

23.09.22
Als het aan de Tweede Kamer ligt, krijgen scholen in kwetsbare wijken 100 miljoen euro voor gratis lunch. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen kreeg dit voorstel van Volt en D66 voldoende steun.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)