Nieuwe Master Nederlands in Suriname

24.09.22
Aan de Anton de Kom Universiteit in Suriname wordt vanaf dit academiejaar een nieuwe master Nederlands ingericht. De verwachtingen zijn hooggespannen. Wij gingen in gesprek met de twee opleidingscoördinatoren, Mahalia Sno voor de masteropleiding en Marjorie Rotsburg voor de bacheloropleiding.
Deel bericht

Scholen dringen aan op betaling 'vrijwillige' ouderbijdrage

24.09.22
De ‘vrijwillige ouderbijdrage’ is niet zo vrijwillig als scholen doen blijken. Ouders krijgen vaak een forse rekening toegestuurd, meldt de Telegraaf. Ouderorganisaties hebben de Onderwijsinspectie ingeschakeld. Ouders worden nu verzocht melding te doen.
Deel bericht

Leren van een leerling

24.09.22
Tijd is kostbaar. Waar zijn we druk mee tussen 7.00 en 19.00 uur? Otto Zwolsman is leerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs (vso) op de Obadjaschool in Zwolle.
Deel bericht

Digitalisering in het mbo: hoe kunnen scholen en bedrijven elkaar versterken?

24.09.22
De invloed van ict is in het mbo duidelijk merkbaar. Dat is logisch, want het beroepsonderwijs leidt op voor het werkveld. En voor een verpleegkundige, bouwopzichter of technicus is het karakter van het werk de afgelopen jaren flink veranderd. Wat betekent dit voor het beroepsonderwijs? Hoe hangt di...
Deel bericht

Deelname aan PISA in belang van school én onderwijssector

24.09.22
Dit najaar wordt in 80 landen het PISA-onderzoek uitgevoerd onder leerlingen van 15 jaar. Scholen die in de steekproef zitten – zo’n 180 scholen - zijn dit voorjaar benaderd. Deelname van de uitgenodigde scholen aan het onderzoek is belangrijk.
Deel bericht

AOb stapt uit overleg passend onderwijs met ministerie

24.09.22
De AOb stapt uit de overleggen die de vakbond heeft met het ministerie van Onderwijs over passend onderwijs. Bestuurder Thijs Roovers: "Met de talloze signalen en vragen vanuit leraren en ondersteuners - die wij telkens tijdens die overleggen inbrengen - wordt niets gedaan. Blijven praten heeft geen zin."
Deel bericht

Nobelprijswinnaar Feringa doet proefjes op De Nieuwe Veste in Coevorden

24.09.22
Nobelprijswinnaar Ben Feringa uit Barger-Compascuum en zijn team van studenten bezoeken vandaag De Nieuwe Veste in Coevorden. Daar gaat hij met leerlingen in gesprek en doet hij scheikundige proefjes.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)