Driekwart van leerkrachten en docenten gaat op cursus

13.12.22
Een ruime meerderheid van de leerkrachten in het primair onderwijs (86%) en docenten in het voortgezet onderwijs (78%) heeft in schooljaar 2021-2022 deelgenomen aan professionaliseringsactiviteiten. Dat melden DUO Onderwijsonderzoek & advies en onderwijsplatform oo.nl op basis van gezamenlijk o...
Deel bericht

Schoolleider geeft geen prioriteit aan eigen werkdruk

13.12.22
Schoolleiders geven prioriteit aan de werkdruk van hun team. Ze cijferen zichzelf daarbij weg. En dat is alarmerend, want een op de vijf schoolleiders geeft aan dat hun werkdruk en de emotionele belasting is toegenomen.
Deel bericht

MBO Raad: vergeet de student niet!

13.12.22
Het kabinet en gemeenten moeten oog houden voor de effecten van de opeenvolgende crises op studenten. Daarvoor pleiten de MBO Raad en JOB MBO. Zij constateren dat studenten hard worden getroffen door de gevolgen van eerst de coronacrisis en nu de energiecrisis en de torenhoge inflatie.
Deel bericht

Advies Asscher: Regio’s geven beginnende leraren vast contract

13.12.22
In het advies van Lodewijk Asscher over het terugdringen van het lerarentekort staat dat er Regio’s voor de Arbeidsmarkt van de Toekomst van het Onderwijs moeten komen. Deze regionale instanties zouden leraren die van de opleiding komen en zij-instromers op basis van een vast contract in dienst mo...
Deel bericht

Leesvaardigheid basisschoolkinderen beroerd, maatschappelijk functioneren in de knel

13.12.22
Het is beroerd gesteld met de leesvaardigheid van basisscholieren. Slechts de helft van de kinderen haalt aan het eind van het basisonderwijs niveau 2F, de minimale vaardigheid om mee te kunnen komen in de maatschappij, meldt de onderwijsinspectie.
Deel bericht

Leesontwikkeling van leerlingen staat onder druk

13.12.22
De leesvaardigheid van leerlingen in het (speciaal) basisonderwijs is gedaald ten opzichte van 10 jaar geleden, in het speciaal basisonderwijs (sbo) nog iets sterker dan in het basisonderwijs (bo). Dat blijkt uit de nationale peiling Leesvaardigheid einde (s)bo 2020-2021.
Deel bericht

Crisis in basisonderwijs: lerarentekort in speciaal onderwijs Amsterdam zelfs 31 procent

13.12.22
Het lerarentekort in het Amsterdamse basisonderwijs is toegenomen van 15,3 procent in oktober 2021 naar 16,8 procent in oktober 2022. Het speciaal onderwijs kampt zelfs met een tekort van 31 procent.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)