Werkdruk schaadt Nederlandse universiteiten op internationale arbeidsmarkt

16.12.22
Nederlandse hoger onderwijsinstellingen hebben meer last van de hoge werkdruk dan andere instellingen op de internationale arbeidsmarkt. Volgens onderzoek kunnen Nederlandse instellingen hun aantrekkelijkheid ook verbeteren door een duidelijkere loopbaan aan te bieden met zicht op een vaste positie. Dat blijkt uit een onderzoek uit Oslo.
Deel bericht

‘Docenten mijden gesprek over seksuele diversiteit in de klas’

16.12.22
Veel docenten zijn weinig gemotiveerd om met studenten het gesprek aan te gaan over gevoelige onderwerpen als seksuele diversiteit. Dat blijkt uit onderzoek van Movisie.
Deel bericht

Schoolleiderstekort sterk toegenomen

16.12.22
De tekorten aan schoolleiding zijn binnen de G5 licht en buiten de G5 sterk toegenomen. Dat blijkt uit het rapport Personeelstekorten primair onderwijs van CenterData (in opdracht van OCW) dat onlangs is aangeboden aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Groningse huisartsen starten campagne tegen ‘gezelligheidsziekte’ schurft

16.12.22
Het aantal schurftgevallen onder studenten is in drie weken tijd bijna verdubbeld. Reden genoeg voor de huisartsen van Studentarts om een campagne te starten in samenwerking met studentenverenigingen in de stad Groningen.
Deel bericht

Kamer: Gelukkige leraar moet resultaat van aanpak lerarentekort zijn

16.12.22
en gelukkige leraar, dat is het belangrijkste voor leerlingen. Hier waren de Kamercommissie en ministers Wiersma en Dijkgraaf het over eens tijdens het debat over leraren en lerarenopleidingen op 15 december jl. Hiervoor is meer ruimte nodig voor leraren voor voorbereiding en ontwikkeling.
Deel bericht

Opinie | Slechte leesvaardigheid? ‘Kinderen in Nederland worden opgeleid tot woordratelaars’

16.12.22
De slechte leesvaardigheid van basisschoolleerlingen belemmert hun functioneren in de maatschappij, waarschuwt de Onderwijsinspectie na onderzoek. Lezers reageren: ‘Vertel mij wat ik/wij nog meer moeten doen?’
Deel bericht

Privacyexperts kritisch op scholen en politie: duizenden kluisjes willekeurig onderzocht

16.12.22
Politieagenten die onverwacht, en zonder dat je erbij bent, je kluisje controleren: op verschillende middelbare scholen in het land gebeurt het deze maand in de zoektocht naar onder meer vuurwerk. Experts op het gebied van privacy zijn daar niet blij mee en ook het LAKS is tegen. "Zonder aanwijzing preventief openbreken, gaat te ver."
Deel bericht

Bijna 4% personeelslasten naar zzp’ers en uitzendbureaus

16.12.22
De uitgaven aan personeel niet in loondienst bedraagt in het primair en het voortgezet onderwijs bijna 4% van de totale personeelslasten. Dit meldt minister Karien van Gennip van Sociale Zaken […]
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)