Rijksuniversiteit Groningen en boer gaan samenwerken in transitie

30.01.23
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), hbo- en mbo-instellingen gaan met boeren samenwerken in de landbouwtransitie. Zij willen hiermee het aandeel natuurinclusieve landbouw en het percentage koplopers in de landbouw vergroten. Dit vergt niet alleen inspanningen van de landbouw, maar ook het onderwijs moet anders.
Deel bericht

Meester Jesper wint Zapp Award op de dag van de uitvaart van zijn schoonmoeder: ‘Zwarte dag met een gouden randje’

30.01.23
In de ochtend was Jesper Hesseling uit Beuningen met zijn gezin bij de uitvaart van zijn schoonmoeder. Zaterdagavond was de hele familie in Hilversum bij de uitreiking van de Zapp Awards. Hesseling, bekend als Meester Jesper, won de prijs voor favoriete ster online. ,,Het was een zwarte dag met een gouden randje”, zegt hij een dag later.
Deel bericht

Zeven schoolbesturen en de gemeente Oosterhout hebbeneen handtekening gezet onder een plan voor onderwijshuisvesting

30.01.23
Zeven schoolbesturen en de gemeente Oosterhout hebben maandag 23 januari jl. een handtekening gezet onder een plan voor onderwijshuisvesting, dat de komende twintig jaar de leidraad zal zijn voor de investeringen in schoolgebouwen. Het Integraal Huisvestingsplan 2022-2042 (IHP) heeft zijn werking op vrijwel alle scholen in Oosterhout en de kerkdorpen.
Deel bericht

Nieuw Techno Centrum in Eibergen is de trots van het Assink lyceum: ‘Kinderen zijn zó slim’

30.01.23
Voor de locatie Rekkenseweg in Eibergen krijgt het open huis van het Assink lyceum dit jaar een extra dimensie. Dat heeft alles te maken met de ingebruikname van het nieuwe Techno Centrum.
Deel bericht

'Personeelstekort onderwijs: niet langer één leraar voor de klas'

30.01.23
In Amsterdam is het niet langer haalbaar om het hele schooljaar slechts één leraar voor dezelfde basisklas te zetten. Het grote personeelstekort in het onderwijs zorgt ervoor dat er meerdere leerkrachten en professionals per groep worden ingezet.
Deel bericht

Door speciale klassen gaan steeds meer kinderen met beperking toch naar school

30.01.23
De oprichting van tientallen klassen voor kinderen met een lichamelijke of mentale beperking leidt tot enthousiaste reacties. Stichting het Gehandicapte Kind heeft sinds 2015 al bijna vijftig klassen opgetuigd en wil dat aantal in de komende jaren verdubbelen.
Deel bericht

Geen pretpark, maar dierentuin: schoolreisjes dit jaar minder spectaculair

30.01.23
Veel schoolreisjes zijn dit jaar minder spectaculair, minder lang en vooral minder ver. Dat komt doordat de kosten voor dit soort tripjes flink zijn opgelopen. Daarnaast komt er ook nog eens minder geld binnen, doordat de regels rond de vrijwillige ouderbijdrage zijn veranderd.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)